Γυμναστική – «Ψύχραιμες και δυνατές στο Ρίο»

Είναι ο βασικός πυλώνας (μαζί με τη Σταυρούλα Σαμαρά) πάνω στον οποίον στήθηκε η νέα εθνική ομάδα ανσάμπλ μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο λόγος φυσικά για την Ελένη Δόικα, η οποία πήρε το ρίσκο πριν από τέσσερα χρόνια, μπαίνοντας και πάλι στη διαδικασία ενός ολυμπιακού κύκλου και δικαιώθηκε. Τέσσερα χρόνια αργότερα θα συμμετάσχει σε μια ακόμα Ολυμπιάδα.

«Σίγουρα δικαιώθηκα. Στο τέλος αυτής της μεγάλης διοργάνωσης, όλοι οι κόποι, οι θυσίες, οι στερήσεις, οι ατέλειωτες ώρες προπόνησης ξεχνιούνται και μένουν μόνο οι ευχάριστες στιγμές με την ομάδα και οι υπέροχες εμπειρίες. Η Ολυμπιάδα του Λονδίνου ήταν η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου και το γεγονός ότι έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω και στο Ρίο με κάνει να αισθάνομαι τυχερή και ενθουσιασμένη ταυτόχρονα», θα πει η Δόικα.

Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Ζωή Κοντογιάννη. Τρεις αθλήτριες οι οποίες ήταν οι σταθερές στην εξίσωση από την αρχή του ολυμπιακού κύκλου. Η εμπειρία από την εθνική ομάδα είναι αρκετά μεγάλη, κάτι που όπως λέει η ίδια είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για το σύνολο της Ιρίνα Ιλίεβα.

«Το ότι η ομάδα απαρτίζεται από έμπειρες αθλήτριες  αναμφίβολα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς. Μπορούμε καλύτερα να καταλάβουμε που βρισκόμαστε και τι καλούμαστε να εκπροσωπήσουμε. Όπως σε κάθε διοργάνωση, έτσι και στο Ρίο θέλουμε να είμαστε ψύχραιμες και δυνατές. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη μας φόρα σε τόσο δυνατό αγώνα».

Τα δύο «καθαρά» προγράμματα αποτελούν πλέον το πρώτο και σημαντικότερο στόχο όλων των ομάδων. Το παραμικρό λάθος αναμένεται να επηρεάσει βαθμολογικά και να κοστίσει ακόμα και μια πρόκριση στον τελικό. Το σκεπτικό ασπάζεται και η Ελένη Δόικα. «Ο στόχος μας είναι ο ίδιος κάθε φορά που η ομάδα παρουσιάζεται. Να εκτελέσουμε τα δύο προγράμματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ωστόσο, η Ελληνίδα αθλήτρια δεν μένει εκεί. Έχει ζήσει από κοντά την άδικη βαθμολογία του Λονδίνου που μας άφησε εκτός τελικού και ξέρει ότι δεν εξαρτώνται όλα από την εμφάνιση των κοριτσιών.

«Όπως είπα και πριν πρέπει να βγάλουμε δύο άψογα προγράμματα. Από εκεί και πέρα όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, δεν είναι στο χέρι μας. Θα είμαστε ικανοποιημένες μόνο αν δείξουμε τον καλό μας εαυτό. Από την εμπειρία μας στο Λονδίνο ξέρουμε ότι ναι και σε αυτόν τον αγώνα οι κριτές έχουν τον πρώτο λόγο. Πιστεύω ότι μετά από μέτρα και τις αποφάσεις που έχουν παρθεί το τελευταίο διάστημα, τα πράγματα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση φέτος, και θα έχουμε πιο δίκαιη κρίση».

Όσο για το τέλος κράτησε την δική της ευχή για τους Έλληνες αθλητές και για τις Ελληνίδες αθλήτριες που θα βρεθούν στο Ρίο. «Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου σε όλους τους Έλληνες που θα αγωνιστούν στο Ρίο να απολαύσουν αυτό το μοναδικό αθλητικό γεγονός και να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό σε μία διοργάνωση που σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστη».