Γυμναστική – Χρόνια πολλά Σταυρούλα…

Σαν σήμερα, 8 Ιουλίου 1994 γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη η Σταυρούλα Σαμαρά. Μετά από 22 χρόνια το όνομά της θα έμπαινε στο πάνθεον των μεγαλύτερων Ελληνίδων αθλητριών. Η Σαμαρά, μέλος της εθνική μας ομάδα ανσάμπλ, θα βρεθεί σε ένα μήνα περίπου, στο Ρίο για να συμμετάσχει στη δεύτερη ολυμπιάδα της καριέρας της. Μέσα σε 22 χρόνια δύο ολυμπιάδες. Δεν είναι και λίγο.

Η ιστορία για την Σαμαρά γράφτηκε εκείνο το απόγευμα στις 22 Απριλίου στο Ρίο, όπου μαζί με τις Ελένη Δόικα, Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ιωάννα Αναγνωστοπούλου και Ζωή Κοντογιάννη πήραν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, διατηρώντας την παράδοση του ανσάμπλ το οποίο φροντίζει να δίνει το παρών στις μεγαλύτερες διοργανώσεις.

Αμέσως μετά την πρόκριση της έστειλα ένα μήνυμα το οποίο έλεγε: «Πάλι Ολυμπιακοί Αγώνες ρε Σταυρούλα; Δεν βαρέθηκες;». Εμφανώς…χαμένη και φυσικά συγκινημένη μου απάντησε: «Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν αυτό που νιώθω αυτή τη στιγμή. Η δεύτερη ολυμπιάδα που πριν λίγες ημέρες ήταν ένα όνειρο σήμερα έγινε πραγματικότητα».

Η πρώτη φορά που μίλησα με την Σταυρούλα ήταν τον Αύγουστο του 2013, ένα χρόνο μετά από τους Αγώνες του Λονδίνου. Ουσιαστικά από τον νέο ολυμπιακό κύκλο. Η ομάδα είχε χάσει τον πρώτο κύκλο και η Σταυρούλα επέστρεφε δριμύτερη από τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

«Μπορεί η ομάδα να άλλαξε, αλλά πιστεύω ότι η ομάδα συνεχίζει να διατηρεί ένα πολύ καλό επίπεδο σε σχέση με την προηγούμενη. Έχουμε δύο νέα πολύ ωραία προγράμματα, με πολύ ωραία μουσική πολύ καλή χορογραφία και το μόνο που μένει είναι η σκληρή δουλειά για να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο», μου είχε πει ανάμεσα σε πολλά άλλα, τότε.

Μαζί με την Ελένη Δόικα η παλαιότερες της εθνικής. Εκείνη λίγο πιο παλιά. Το δείχνει. Πάντα μετρημένη, τουλάχιστον στις δηλώσεις της και πάντα εύστοχη σε αυτά που λέει. Αν υπήρχε περιβραχιόνιο στην εθνική ανσάμπλ σίγουρα θα ήταν στο δεξί μπράτσο της Σταυρούλας.

Δεν εφησυχάζει. Θέλει περισσότερα. Όπως και μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ισραήλ που δήλωσε ότι «συνεχίζουμε κανονικά βάζοντας υψηλότερους στόχους για το Ρίο».

Όπως και να έχει η Σταυρούλα Σαμαρά έχει γράψει τη δική της ιστορία στον ελληνικό αθλητισμός και έχει βάλει το όνομά της ανάμεσα στους καλύτερους. Είναι παιδί της ρυθμικής γυμναστικής και έχω την αίσθηση ότι θα παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα…Χρόνια της πολλά