Γυμναστική – Την απόπειρα αυτοκτονίας εξετάζουν οι βουλγαρικές Αρχές

Σόφια, Βουλγαρία— Την περίπτωση της απόπειρας αυτοκτονίας της 21χρονης Tsvetelina Stoyanova, εξετάζουν οι βουλγαρικές Αρχές λίγες ώρες μετά το θλιβερό γεγονός που συγκλόνισε τον αθλητικό κόσμο της Βουλγαρίας και όχι μόνο.

Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι λεπτομέρειες σχετικά με το τι προκάλεσε την πτώση της άτυχης αθλήτριας, ενώ το γεγονός ότι δεν έχουν αναφερθεί σημάδια βίας ενισχύει την πιθανότητα για απόπειρα αυτοκτονίας.

Μάλιστα ένας γείτονας της Stoyanova ανέφερε ότι το βράδυ πριν το περιστατικό η Βουλγάρα αθλήτρια ήταν αρκετά αναστατωμένη επειδή δεν ταξίδεψε με την αποστολή στο Ισραήλ.

Οι Αρχές ωστόσο δεν έχουν βρει κάποιο σημείωμα που πιθανόν να άφησε η 21χρονη, ενώ υπάρχει πάντα και η εκδοχή του ατυχήματος, μια εκδοχή η οποία στηρίζεται στο γεγονός ότι τα κάγκελα του μπαλκονιού είχαν χαμηλό ύψος.

Η Stoyanova συνεχίζει να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του Πιρόγκοφ, με τους γιατρούς να δίνουν μεγάλη μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή. Χθες το βράδυ η 21χρονη υποβλήθηκε σε εγχείρηση σπλήνας, η οποία αφαιρέθηκε, ενώ έχει πολλαπλά τραύματα στον θώρακα, αλλά και την κοιλιακή χώρα.

Οι πληροφορίες που έρχονται από τη Βουλγαρία τόνιζαν ότι η Stoyanova είχε υποστεί τραυματισμό στον αστράγαλο στο πρόσφατο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής στην Ισπανία, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αποστολής από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και από την ολυμπιακή ομάδα που θα ταξίδευε στο Ρίο.

Ωστόσο, η ομοσπονδιακή προπονήτρια της Βουλγαρίας, Ina Ananieva, δήλωσε χθες βράδυ ότι η ίδια η Stoyanova δεν επιθυμούσε να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ισραήλ, ενώ της έγινε πρόταση να παρευρεθεί στην αποστολή παρά το γεγονός τη μη συμμετοχής της, κάτι που επίσης αρνήθηκε.

Η Ananieva δεν ανέφερε θέμα τραυματισμού της αθλήτρια, κάτι που επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί και η πρώην αθλήτρια και προπονήτρια, Neshka Robeva, η οποία τόνισε ότι η Stoyanova δεν επιθυμούσε να πάει στο Ισραήλ, λόγω ιατρικών προβλημάτων. Από την πλευρά της η πρόεδρος της ομοσπονδίας, Iliana Raeva ζήτησε από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την κατάσταση της νεαρής αθλήτρια, ενώ παρακάλεσε να σταματήσουν οι διάφορες εικασίες μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες της αστυνομίας.