Γυμναστική – Τα κορίτσια του ανσάμπλ παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα στις πέντε μπάλες καταλαμβάνοντας την ένατη θέση

Με μία πολύ καλή εμφάνιση ξεκίνησαν τις προσπάθειες τους για την πρόκριση στον τελικό τα κορίτσια του ανσάμπλ στο κατάμεστο Webley Arena του Λονδίνου.

Οι γυμνάστριες  της Τζένης Παπαδοπούλου εκτέλεσαν το πρόγραμμα στις πέντε μπάλες με τον καλύτερο τρόπο υπό τους ήχους του Swinging For The Fences (Gordon Goodwin) αναγκάζοντας όλο το κλειστό να τους χειροκροτήσει και τους σχολιαστές της αγγλικής τηλεόρασης να μιλήσουν με τα καλύτερα λόγια.

Αυτοί όμως που δεν φάνηκαν να «συγκινούνται» αρκετά ήταν οι κριτές οι οποίοι δεν έδειξαν και μεγάλη «γενναιοδωρία» βαθμολογώντας πολύ αυστηρά, αφήνοντας την ελληνική ομάδα, μέχρι στιγμής, στην ένατη θέση και εκτός τελικού.

Οι Μαριάνθη Ζαφειρίου, Αλεξία Κυριαζή, Ελένη Δόικα, Εύη Λουκάγκου και Βάσω Ζάχου (αγωνίστηκαν όγδοες)  συγκέντρωσαν 8.425 βαθμούς στη δυσκολία, 8.800 στο καλλιτεχνικό μέρος, 8.650 βαθμούς στην εκτέλεση και με σύνολο 25.875 βαθμούς βρίσκονται 0.625 βαθμούς πίσω από το Ισραήλ.

Η ελληνική αποστολή υπέβαλλε ένσταση για τη βαθμολόγηση των κριτών η οποία έπεσε στο κενό καθώς απερρίφθη.

Όλα θα κριθούν αύριο το μεσημέρι (10/8) με την ελληνική ομάδα να αγωνίζεται στις τρεις κορδέλες και τα δύο στεφάνια με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (12/8).

Η μοναδική αλλαγή για τα ελληνικά χρώματα θα είναι αυτή της Βάσω Ζάχου η οποία θα αντικατασταθεί από την Σταυρούλα Σαμαρά.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η τρεις φορές «χρυσή» ολυμπιονίκης, Ρωσία με σύνολο 28.375 βαθμούς, ενώ δεδομένου ότι η Ρωσία είναι το μεγάλο φαβορί, σκληρή μάχη θα γίνει ανάμεσα σε Ιταλία, Λευκορωσία και Βουλγαρία με την πρώτη να βρίσκεται στην δεύτερη θέση για την ώρα (28.100 βαθμοί) και τις άλλες δύο να ακολουθούν με 27.900 και 27.250 αντίστοιχα.

Τζένη Παπαδοπούλου: «Είμαι υπερήφανη»

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Τζένη Παπαδοπούλου μετά το τέλος του πρώτου προκριματικού μίλησε στη δημόσια τηλεόραση εκφράζοντας την απογοήτευσή της για τη βαθμολόγηση των κριτών, ωστόσο φάνηκε αισιόδοξη για την αυριανή μέρα, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τη μεγάλη προσπάθεια των κοριτσιών της.

«Το πρόγραμμά μας ήταν πολύ καλά εκτελεσμένο. Αξίζαμε να πάρουμε οπωσδήποτε πάνω από 26,000 βαθμούς, δεν το συζητώ. Δεν καταλαβαίνω γιατί μας κράτησαν τόσο χαμηλά.

Είμαι πάντως υπερήφανη για τα κορίτσια. Βγάλανε την ψυχή τους, αγωνίστηκαν ως πραγματικές Ελληνίδες. Μας γεμίζει υπερηφάνεια το γεγονός ότι ήρθαν σ’ αυτήν την κορυφαία διοργάνωση και δείχνουν τον καλύτερο εαυτό τους, κόντρα σ’ όλες τις δυσκολίες.

Συνεχίζουμε με πίστη τον αγώνα μας, δεν έχει τελειώσει τίποτε. Θέλαμε και αξίζαμε να είμαστε πιο κοντά στην οκτάδα, έχοντας μια βαθμολογία αντιπροσωπευτική της εμφάνισής μας.

Ωστόσο, στις κορδέλες / στεφάνια μπορούν να γίνουν ανατροπές, αφού πρόκειται για δύσκολο συνδυασμό οργάνων. Θα προσπαθήσουμε για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση και για την είσοδο στον τελικό».

Προβάδισμα για την Dmitrieva στο ατομικό

Στον προκριματικό του ατομικού, που διεξήχθη νωρίτερα, η Ρωσίδα Daria Dmitrieva προηγείται μέχρι στιγμής με 57.800 βαθμούς της, «χρυσής» ολυμπιονίκη του Πεκίνου, Evgeniya Kanaeva η οποία ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 57.800 βαθμούς.

Η 19χρονη Dmitrieva μπορεί να είχε χαμηλότερη βαθμολογία στην μπάλα (28.800), ωστόσο στο στεφάνι πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα (29.000 βαθμοί, 0.05 ποινή) που την έφερε, προσωρινά, στην πρώτη θέση.

Η Kanayeva συγκέντρωσε 29.525 βαθμούς στην μπάλα, ενώ στο στεφάνι πήρε 28.100 βαθμούς.

Αρκετά πίσω βρέθηκε η Liubov Charkashyna (Λευκορωσία) με 56.450 βαθμούς, ενώ τέταρτη είναι η Aliya Garayeva (Αζερμπαϊτζάν) με 55.799 βαθμούς.