Γυμναστική – «Στο Ρίο θα τα δώσουμε όλα»

Λίγες ημέρες πριν από την αναχώρησή της για το Ρίο, μαζί με τις υπόλοιπες αθλήτριες του ανσάμπλ, η Ζωή Κοντογιάννη μίλησε στο OSN για τη συμμετοχή της στην πρώτη Ολυμπιάδα της καριέρας της, αλλά και για τους στόχους των κοριτσιών της Ιρίνα Ιλίεβα. Η Ελληνίδα αθλήτρια υπογράμμισε ότι το ανσάμπλ, μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Χολόν, απέδειξε ότι έχει χώρο στην καλύτερη 8άδα, ενώ τόνισε ότι όλες οι συναθλήτριες της πλέον έχουν εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις.

«Τα ψέμματα τελείωσαν. Είμαστε στην τελική ευθεία και προσπαθούμε για το καλύτερο», δήλωσε η Κοντογιάννη. «Δεν σας κρύβω ότι ανησυχήσαμε με την επέμβαση της Ιωάννας, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Αισθανόμαστε περισσότερο αγωνία για το καινούριο,παρά άγχος. Εξάλλου, όλες μας έχουμε την εμπειρία των μεγάλων διοργανώσεων. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δείξαμε ότι ανήκουμε στην καλύτερη 8άδα της ευρωπαϊκής ρυθμικής. Αυτό που θα ζήσουμε όμως σε λίγες μέρες είναι ασύγκριτα δυνατότερο και δυσκολότερο από αυτά που έχουμε συμμετάσχει μέχρι τώρα!»

Στη συνέχεια η Κοντογιάννη αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας, η οποία στα τέσσερα χρόνια του ολυμπιακού κύκλου πέρασε αρκετά δύσκολες στιγμές, με αλλαγές στη σύνθεση, στο τεχνικό τιμ, αλλά και στο κομμάτι της χορογραφίας.

«Στόχος μας είναι να φτάσουμε εκεί στην καλύτερη φυσική κατάσταση και να εκτελέσουμε δύο άρτια προγράμματα, γιατί όπως ξέρετε, η χρονιά που πέρασε είχε πολλούς τραυματισμούς! Ο συναγωνισμός είναι μεγάλος, οι αντίπαλες ομάδες πολύ δυνατές αλλά εμείς πιστεύω έχουμε το ελληνικό τσαγανό, την ελληνική ψυχή που δεν τα παρατάει. Εκεί πάμε για να τα δώσουμε όλα και αν η τύχη μας βοηθήσει θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια για την οκτάδα»

Για την ίδια ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Κάτι ανάλογο με αυτό που θα συναντήσει στο Ρίο, έζησε και στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού. Ωστόσο, η Ζωή Κοντογιάννη δηλώνει ότι η συμμετοχή σε μια Ολυμπιάδα είναι η υπέρτατη διάκριση για κάθε αθλητή.

«Όσο για μένα, η συγκίνηση που νιώθω είναι μεγάλη, γιατί η συμμετοχή και μόνο σε μια Ολυμπιάδα είναι από μόνη της υπέρτατη διάκριση για κάθε αθλητή! Το έζησα στο Μπακού, όταν βρέθηκα πίσω από την ελληνική σημαία, που κρατούσε ο Λευτέρης Πετρούνιας στην παρέλαση (της Τελετής Έναρξης) και πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω αυτό το συναίσθημα. Δέος, για όλο αυτόν τον κόσμο που έχει εναποθέσει τις ελπίδες του πάνω σου και σε επευφημεί , δύναμη για να δικαιώσεις τους κόπους σου και κουράγιο για μια πατρίδα που πρέπει να σηκώσει ξανά το παράστημα της στον κόσμο.

Διάβασα σε μια συνέντευξη του Λευτέρη (Πετρούνιας) που έλεγε ότι όταν αγωνίζονταν ακούγονταν ο Ζορμπάς και τον εμψύχωνε! Σ΄αυτον, στην Βασιλική, στον Βλάση που είμαστε τόσα χρόνια φίλοι, τους υποσχόμαστε ότι εμείς θα χορέψουμε τον Ζορμπά γι αυτούς αλλά και για όλους τους Έλληνες! Η σκέψη μας είναι μαζί τους».

Για το τέλος άφησε την ελληνική ολυμπιακή αποστολή… «Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, για όλη την ελληνική αποστολή, οι βαλίτσες που κουβαλάμε γεμάτες όνειρα και ελπίδες για το Ρίο, στην επιστροφή να είναι γεμάτες εμπειρίες και μετάλλια!»

H εθνική ομάδα ανσάμπλ θα αναχωρήσει για το Ρίο την Πέμπτη 11 Αυγούστου.