Γυμναστική – Στην 5η θέση του Β’ γκρουπ η Φίλιου

Χολόν, Ισραήλ— «Γειά σου Βαρβάρα» ακούγονταν από τα μεγάφωνα του κλειστού γυμναστηρίου του Toto Hall, «Ελλάς, Ελλάς» φώναζαν τα κορίτσια της εθνική μας ομάδα ανσάμπλ με πρώτη και καλύτερη-ποια άλλη;-την Ζωή Κοντογιάννη και η εκπληκτική Βαρβάρα Φίλιου είπε να τους αποζημιώσει…

Εξαιρετικά και τα τέσσερα προγράμματα με την άτυχη στιγμή για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να έρχεται στο τέλος της κορδέλας, γεγονός που της κόστισε βαθμούς στον τελικό του σύνθετου ατομικού του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Φίλιου, η οποία αγωνιζόταν πρώτη από την 10άδα του Β’ γκρουπ, έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στο στεφάνι, όπου και βαθμολογήθηκε με 17.666, ενώ και στην μπάλα έβγαλε ένα υπέροχο πρόγραμμα (17.475) ξεσηκώνοντας τους πάντες στο Toto Hall.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρισκόταν πάντα μέσα στην πρώτη τριάδα μαζί με τις Carolina Rodriguez (Ισπανία), Veronica Bertolini (Ιταλία) και Neviana Valdinova (Βουλγαρία) να απειλούν.

Στην κορύνα η Φίλιου χόρεψε εκπληκτικά τον Ζορμπά, παίρνοντας δικαιολογημένα την υψηλότερη βαθμολογία της με 17.700 βαθμούς γεγονός που την έφερε στην 4η θέση (σε εκείνο το σημείο) με 52.841 βαθμούς.

Στο τέταρτο και τελευταίο πρόγραμμα στην κορδέλα, η Βαρβάρα Φίλιου ξεκίνησε με έναν εντυπωσιακό τρόπο υπό τους ήχου του «I Feel Good», ωστόσο μία άτυχη στιγμή στο τέλος του προγράμματος της χάρισε μόνο 16.641 βαθμούς με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 5η θέση με σύνολο 69.482 βαθμούς.

Μια…30άρα στην κορυφή

Την πρώτη θέση του Β’ γκρουπ κατέκτησε η Ισπανίδα Carolina Rodriguez, η οποία δεν έχασε στιγμή την πρωτοπορία στη βαθμολογία συγκεντρώνοντας συνολικά 72.049 βαθμούς.

Η Ισπανίδα είναι μια αρκετά ιδιαίτερη περίπτωση καθώς τον περασμένο Μάιο έκλεισε τα 30 χρόνια, ενώ έχει δηλώσει ότι αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Την δεύτερη θέση κατέκτησε η Βουλγάρα Neviana Vladinova, η οποία ακολουθούσε την Rodriguez από το πρώτο πρόγραμμα, συγκεντρώνοντας 71.807 βαθμούς, ενώ τρίτη ήταν η Ιταλίδα και πολύ αγαπημένη του κοινού, Veronica Bertolini με 70.198 βαθμούς.

Την Βαρβάρα Φίλιου ξεπέρασε στο τελευταίο πρόγραμμα η Βουλγάρα Katrin Taseva με 69.882 βαθμούς. Στην 6η θέση βρέθηκε η Ουκρανή Viktoria Mazur με 68.091 βαθμούς, ενώ την 10άδα του δεύτερου γκρουπ συμπλήρωσαν οι Jouki Tikkanen (Φινλανδία) με 67.482 βαθμούς, Alessia Russo (Ιταλία) με 67.098,Natalia Garcia (Ισπανία) με 66.248 βαθμούς και Zhala Piriyeva (Αζερμπαϊτζάν) με 61.666 βαθμούς.

Στις 21:00 αναμένεται να ολοκληρωθούν και τα προγράμματα του πρώτου γκρουπ, απ’ όπου και θα προκύψει η τελική κατάταξη της Βαρβάρας Φίλιου στο σύνθετο ατομικό.