Γυμναστική – Στην 11η θέση του κόσμου η Εθνική ομάδα ανσάμπλ

Τι κι αν είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε, ουσιαστικά πριν από μερικούς μήνες; Τι κι αν την αποτελούν πέντε αθλήτριες; Τι κι αν αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα; Αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Στην πρώτη του επαφή με τον…έξω κόσμο κατάφεραν να μπουν άνετα στους τελικούς και των δύο οργάνων.

Μετά από 15 μέρες, πήγαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και κατάφεραν να πλασαριστούν στην ίδια θέση που πήραν και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και γενικά με την εμφάνισή τους να αποδείξουν ότι είναι εδώ! Ότι η ελληνική ρυθμική γυμναστική ήταν, είναι και θα είναι πάντα μέσα στην παγκόσμια ελίτ!

Ήταν μια πολύ καλή εβδομάδα για τη ρυθμική γυμναστική καθώς τόσο το ατομικό, όσο και το ανσαμπλ μας έκαναν και πάλι περήφανους. Βαρβάρα, Κορίνα, Σταυρούλα, Ελένη, Αλίκη, Ζωή, Ιωάννα, Τζένη, Γωγώ, Μορφούλα σας ευχαριστούμε!

Μεγάλη προσπάθεια στις κορύνες

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο πρόγραμμα μες τις 10 κορύνες υπό τους ήχους των μουσικών παραγωγών «Two Steps From Hell». Τα κορίτσια έβγαλαν ένα πολύ καλό πρόγραμμα, αλλά δεν μπόρεσαν να αποφύγουν μερικά λάθη στα οποία χρεώθηκαν ποινή 0.300 βαθμούς.

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στα κορίτσια της Ιταλίας στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αγ. Πετρούπολη με αποτέλεσμα να χάσουν βαθμούς, αλλά και τον τελικό στο συγκεκριμένο όργανο.

Τα κορίτσια της Τζένης Παπαδοπούλου κατέλαβαν την 14η θέση σε σύνολο 29 χωρών έχοντας 7.750 βαθμούς δυσκολίας, 7.733 βαθμούς εκτέλεσης ενώ συνολικά συγκέντρωσαν 15.183 βαθμούς (0.300 βαθμοί ποινής).

Στην πρώτη θέση βρέθηκαν τα κορίτσια της Λευκορωσίας με σύνολο 17.783 βαθμούς (8.950 δυσκολία, 8.833 εκτέλεση), στην δεύτερη ήταν η Ιταλία με 17.600 βαθμούς (9.000 δυσκολία, 8.600 εκτέλεση), στην τρίτη η Ισπανία με 17.133 βαθμούς (8.600 δυσκολία, 8.533 εκτέλεση), ενώ την οκτάδα του τελικού συμπλήρωσαν οι Ρωσία (16.775), Ουκρανία (16.766), Κίνα (16.683), Γερμανία (16.400) και Ιαπωνία (16.116).

Ακόμα καλύτερες στις 3 μπάλες/ 2 κορδέλες

Ωστόσο αντί τα λάθη να επηρεάσουν τις Ελληνίδες αθλήτριες, μάλλον τις πείσμωσαν ακόμα περισσότερο και πάτησαν στο ταπί του Palace of Sports του Κιέβου ακόμα πιο δυνατά. Το πρόγραμμα που έβγαλαν ήταν εξαιρετικό και βαθμολογήθηκε με 15.516 βαθμούς (7.850 δυσκολία, 7.666 εκτέλεση), οι οποίο όμως δεν ήταν αρκετοί για να ξεπεράσουν τους 15.533 βαθμούς των κοριτσιών της Ιαπωνίας.

Και σε αυτό το όργανο την πρώτη θέση πήρε η Λευκορωσία συγκεντρώνοντας 17.925 βαθμούς (9.125 δυσκολία, 8.800 εκτέλεση). Ακολούθησε η Ρωσία που έβγαλε καλύτερο πρόγραμμα σε σχέση με τις κορύνες με τους κριτές να δίνουν 17.450 βαθμούς (8.750 δυσκολία, 8.700 εκτέλεση), ενώ λίγο πιο κάτω ήταν η Βουλγαρία με 17.150 βαθμούς (8.650 δυσκολία, 8.500 εκτέλεση).

Την οκτάδα συμπλήρωσαν οι Ιταλία (17.133), Ισπανία (16.186), Αζερμπαϊτζάν (16.166), Κίνα (15.900) και Ιαπωνία (15.333).

Με τα παραπάνω αποτελέσματα η Ελλάδα πλασαρίστηκε, έχοντας σύνολο 30.669 βαθμούς,  στην 11η θέση την ίδια που είχε πάρει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Montpellier το 2011. Το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο πήρε η Λευκορωσία που συγκέντρωσε 35.708 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν Ιταλία (34.733) και  Ρωσία (34.225).

Τζένη Παπαδοπούλου: Τα κορίτσια δούλεψαν με πάθος και πίστη!

Το othersportsnews.gr επικοινώνησε με την Τζένη Παπαδοπούλου, η οποία εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την εικόνα της Εθνικής (βάσει δυσκολιών)

«Κάναμε κάποια μικρά λάθη στις κορύνες τα οποία μας κόστισαν και δεν είχαμε τις βαθμολογίες έτσι ώστε να μας φέρουν πιο πάνω στο σύνθετο. Στις κορδέλες τα κορίτσια έβγαλαν ένα πολύ καλό πρόγραμμα, όμως χάσαμε την είσοδο στον τελικό στις λεπτομέρειες.

Ωστόσο, το ότι κρατήσαμε την ίδια θέση που είχαμε και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με νέες αθλήτριες στην ομάδα, για μένα σημαίνει πολλά για το μέλλον.

Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των κοριτσιών γιατί όλα αυτό το διάστημα της προετοιμασίας δούλεψαν με πίστη και πάθος παρά το γεγονός ότι είναι μόνο πέντε και πάρα τους τραυματισμούς και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδία μου τη Γωγώ Αργύρη και όλους όσους δεν έπαψαν ποτέ να πιστεύουν σε μένα και την ομάδα μου και φυσικά το σύζυγό μου Νίκο που βρίσκεται πάντα στο πλευρό μου».

Ιωάννης Μελισσανίδης: Η Εθνική ανσάμπλ απέδειξε ότι έχει μέλλον!

Στο othersportsnews.gr μίλησε και ο «θρύλος» της παγκόσμιας ενόργανης γυμναστικής Ιωάννης Μελισσανίδης, ο οποίος στάθηκε στην πολύ καλή εμφάνιση των κοριτσιών της Τζένης Παπαδοπούλου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μεγάλη επιτυχία της Βαρβάρας Φίλιου στο ατομικό.

«Πριν από περίπου δύο εβδομάδες τα κορίτσια έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αγ. Πετρούπολη που ήταν και ο πρώτος επίσημος αγώνας του ολυμπιακού κύκλου. Οπότε η επιτυχία της έκτης θέσης στο σύνθετο, αλλά και η επιτυχία να σταθεροποιηθούν στη «χρυσή» 12αδα στην παγκόσμια κατάταξη, αυτό από μόνο του τα λέει όλα.

Κι αυτό γιατί οι περισσότερες ομάδες που είδαμε στην Ουκρανία είχαν ήδη πολλούς αγώνες στα πόδια τους και επίσης το υλικό ήταν από καιρό συγκροτημένο, σε αντίθεση με την δική μας Εθνική ομάδα που είναι ουσιαστικά νεοσύστατη.

Μπορεί η Σταυρούλα Σαμαρά και η Ελένη Δόικα να έχουν την απαραίτητη εμπειρία καθώς προέρχονται από την προηγούμενη ομάδα, ωστόσο υπάρχουν και τρία νέα κορίτσια τα οποία είναι άπειρα από τόσο μεγάλες διοργανώσεις. Παρά το γεγονός αυτό,  η ομάδα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αγ. Πετρούπολη, αλλά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ουκρανία απέδειξε ότι έχει μέλλον και παράλληλα μας επιτρέπει, όχι μόνο να ονειρευόμαστε, αλλά να περιμένουμε να τη δούμε ξανά μέσα στη «χρυσή» 12αδα των Ολυμπιακών Αγώνων και, γιατί όχι και μέσα στους τελικούς.

Στην Ουκρανία τα κορίτσια έχασαν για πολύ λίγο την είσοδο στον τελικό στις 3 μπάλες/ 2 κορδέλες, ενώ στο δυνατό τους όργανο στις κορύνες (έτσι όπως τις είχα δει εγώ στην παρουσίαση του Αγ. Κοσμά),  προφανώς έκαναν κάποια μικρά λάθη τα οποία είναι μέσα στα πλαίσια ενός μεγάλου αγώνα.

Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι η Ρωσία, που είναι η ίδια σχεδόν ομάδα εδώ και χρόνια,  εκτοπίστηκε από την πρώτη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ή ακόμα η Ιταλία που στην Αγ. Πετρούπολη βρέθηκε εκτός τελικού. Με τα παραπάνω θέλω να τονίσω ότι αυτά μπορούν να συμβούν σε μεγάλους αγώνες και από πολύ έμπειρες αθλήτριες, πόσο μάλλον σε μια νεοσύστατη ομάδα όπως η δική μας.

Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην προπονήτρια Τζένη Παπαδοπούλου η οποία είναι η «ψυχή» αυτής της ομάδας και πραγματικά ήθελε πάρα πολύ αυτή η ομάδα να βγάλει τον καλύτερό της εαυτό για να αποδείξει ότι το ελληνικό ανσάμπλ είναι παρόν. Πολλά συγχαρητήρια στη χορογράφο και δασκάλα μπαλέτου Γωγώ Αργύρη, η οποία είναι αυτή που χτίζει τη βάση της ομάδας στο κομμάτι της τεχνικής, αλλά και φυσικά στο κομμάτι του μπαλέτου και βεβαίως στα ίδια τα κορίτσια που είχαν το κουράγιο να μπουν στο ταπί να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και εμείς από την πλευρά μας να τις χαιρόμαστε ως σύγχρονες «καρυάτιδες».

Όσο για τη μεγάλη επιτυχία της Βαρβάρας Φίλιου στο ατομικό δήλωσε:

«Δεν είναι απλά μεγάλη η επιτυχία της Βαρβάρας, είναι τεράστια! Η Βαρβάρα το τελευταίο διάστημα έχει κάνει πολύ μεγάλα άλματα προόδου. Θυμάμαι πριν από καμιά 5ετία βρισκόταν αρκετά χαμηλά στην κατάταξη, ωστόσο η ίδια συνέχιζε να «χτίζει» την καριέρα της με αποτέλεσμα να κάνει ένα τεράστιο άλμα, όπου φαντάζομαι ότι έχει «σοκάρει» την παγκόσμια γυμναστική! Πραγματικά χάρηκα πάρα πολύ για την Βαρβάρα καθώς γνωρίζω τη σκληρή δουλειά που έχει κάνει όλα τα αυτά τα χρόνια. Είναι μια παγκόσμια επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα».