Γυμναστική – Σταθεροποιείται η κατάσταση της Tsvetelina

Σόφια, Βουλγαρία-– Τα καλά νέα ήρθαν επιτέλους από τη Σόφια με την κατάσταση της Tsvetelina Stoyanova να δείχνει σημάδια σταθεροποίησης, αν και παραμένει πάντα κρίσιμη.

Οι καλές ειδήσεις ήρθαν μετά από τη μαγνητική εξέταση του Σαββάτου με τους γιατρούς να εμφανίζονται αισιόδοξοι τονίζοντας ότι η 21χρονη έχει πολλές πιθανότητες να θεραπευτεί και μάλιστα χωρίς να έχει ανεπανόρθωτες βλάβες στο μέλλον.

Η μαγνητική έδειξε ότι ο νωτιαίος μυελός δεν παρουσιάζει προβλήματα, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος παράλυσης. Η Stoyanova θα υποβληθεί σε μια σειρά εξετάσεων προκειμένου να εξακριβωθεί η κατάσταση των οστών μετά τη μοιραία πτώση.

Ωστόσο, παρά τα καλά νέα η κατάσταση παραμένει σοβαρή, όπως λένε οι γιατροί του νοσοκομείου Πιρόγκοφ. Ήδη έχει αφαιρεθεί η σπλήνα, ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί και το συκώτι, ενώ σοβαρά τραύματα έχει στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα.

«Συνεχίζει να αναπνέει με μηχανική υποστήριξη, όμως αρχίζει να κινεί ελαφριά τα δάχτυλα των ποδιών και των χεριών», δήλωσε ο πατέρας της 21χρνονης και προπονητής της πυγμαχίας Yordan Stoyanov.

«Οι γιατροί πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται να γίνει άλλη επέμβαση. Η κόρη μου βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια. Όλη η ιατρική ομάδα την φροντίζει και την προσέχει, όσο είναι δυνατόν. Από εκεί και πέρα όλα είναι στο χέρι του Θεού. Αυτή είναι η αλήθεια».

Ο Yordan Stoyanov από την πρώτη στιγμή δεν θέλησε να αποδώσει ευθύνες για το τραγικό περιστατικό γιατί όπως είπε και ο ίδιος δεν έχει ιδέα τι πραγματικά συνέβη.

Η αναστάτωση για την αιμοδοσία

Μία πληροφορία σχετικά για την εκστρατεία αιμοδοσίας για την 21χρονη προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στο περιβάλλον της Βουλγάρας αθλήτριας. Η φήμη ότι η Stoyanova χρειάζεται επειγόντως μεγάλη ποσότητα αίματος, άρχισε να κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που όπως τόνισε η οικογένεια της 21χρονης είναι ψευδής. «Η οικογένεια δεν έχει προβεί σε μια τέτοια κίνηση, για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν χρειάστηκε ποτέ μεγάλη ποσότητα αίματος», δήλωσε μέλος της οικογένειας Stoyanov.