Γυμναστική – Σοκ για την εθνική ομάδα ανσάμπλ της Βουλγαρίας

Ένα θλιβερό περιστατικό ήρθε να αναστατώσει όχι μόνο την εθνική ομάδα ανσάμπλ της Βουλγαρίας και τη ρυθμική γυμναστική, αλλά και τον παγκόσμιο αθλητισμό. Τα βουλγάρικα ΜΜΕ ανακοίνωσαν ότι η 21χρονη αθλήτρια Tsvetelina Stoyanova έπεσε από τον 6ο όροφο κτιρίου στη Σόφια με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά τραύματα κυρίως στο στήθος και το κεφάλι. Η Stoyanova βρίσκεται σε κώμα με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Το σοκαριστικό γεγονός συνέβη την Τρίτη στις 14:00 με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η 21χρονη βρισκόταν μόνη της στο δωμάτιο. Η Stoyanova είχε αποκλειστεί πριν από λίγες ημέρες από την αποστολή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που ξεκινάει στις 17 Ιουνίου στο Ισραήλ, ενώ είχε μείνει εκτός και από την αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, εξαιτίας ενός τραυματισμού στον αστράγαλο από το παγκόσμιο κύπελλο στην Ισπανία πριν από περίπου μία εβδομάδα.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από τα βουλγαρικά ΜΜΕ, η 21χρονη τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρήθηκε από ψυχολογικά προβλήματα, καθώς είχε «χάσει» πρόσφατα τη μητέρα της και ζούσε με τη γιαγιά της.

Πριν από λίγο η ομοσπονδιακή προπονήτρια της Βουλγαρίας Ina Ananieva έκανε λόγω για άρνηση της αθλήτριας να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χωρίς να αναφέρει κανέναν τραυματισμό, ενώ τόνισε ότι έγινε πρόταση στην 21χρονη να ακολουθήσει την αποστολή στο Ισραήλ με την Stoyanova να αρνείται και πάλι.

Tsvetelina Stoyanova

«Είναι μια μεγάλη τραγωδία αυτό που συνέβη στην εθνική μας ομάδα», δήλωσε η Ananieva. «Μάθαμε γι’ αυτό το θλιβερό συμβάν με το που προσγειωθήκαμε στο Ισραήλ. Είμαστε όλοι σε κατάσταση σοκ.

Μετά από μία έντονη και φορτισμένη συζήτηση με τα κορίτσια αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε κανονικά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό όπως θα ήθελε και η Tsvety που παλεύει αυτήν την ώρα για τη ζωή της. Η θλίψη μας είναι τεράστια, αλλά η Tsvety χρειάζεται την υποστήριξή μας και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτήν.

Επίσης θέλω να σας ενημερώσω για κάτι για να σταματήσουν όλες αυτές οι εικασίες και οι ψευδείς ειδήσεις. Η Tsvety αρνήθηκε να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από δική της επιλογή, παρά τις προσπάθειες που καταβάλαμε τόσο τα κορίτσια όσο και εγώ η ίδια.

Επίσης της προτάθηκε να μας ακολουθήσει στο Ισραήλ παρά το γεγονός ότι δεν ήθελε να αγωνιστεί, αλλά το αρνήθηκε και αυτό. Επικαλούμαστε τον σεβασμό όλων των ΜΜΕ για μία τόσο θλιβερή στιγμή. Αυτή την ώρα ούτε η Tsvety, ούτε τα κορίτσια αξίζουν την παραπληροφόρηση, η οποία δημιουργεί ακόμα περισσότερη ένταση».