Γυμναστική – «Περήφανη που είμαι μέλος αυτής της ομάδας»

Μπορεί να μπήκε στην εθνική ομάδα περίπου στη μέση του ολυμπιακού κύκλου. Ωστόσο η Μιχαέλα Μεταλλίδου είναι σαν να είναι πολλά χρόνια στην…dream team του ανσάμπ. Ταλέντο, πειθαρχία, ενθουσιασμός και ενέργεια. Ένα τέλειο «πάντρεμα» με τις υπόλοιπες τέσσερις Ελληνίδες αθλήτριες. Η Μεταλλίδου μίλησε στο OSN λίγο πριν την αναχώρηση για το Ρίο (11 Αυγούστου) τόσο για την ομάδα, όσο και για τους προσωπικούς της στόχους.

«Όταν κάνεις πρωταθλητισμό υπάρχουν στόχοι και όνειρα. Πάντα αποτελούσε όνειρό μου να αγωνιστώ σε μια Ολυμπιάδα. Προσπαθούσα από μικρή να βάζω σιγά σιγά στόχους που να μπορώ να πραγματοποιώ. Αυτός αποτέλεσε τον τελευταίο μου στόχο και νιώθω πλήρης που τον πέτυχα», είπε η νεαρή αθλήτρια.

Η Μεταλλίδου είναι συνειδητοποιημένη. Ξέρει που πάει να αγωνιστεί. Το αντιλαμβάνεται και το καταθέτει. «Είμαι συγκινημένη και περήφανη που βρίσκομαι μαζί με τις συναθλήτριες μου στις 14 καλύτερες ομάδες του κόσμου, στη μεγαλύτερη διοργάνωση του κόσμου, και που ανάμεσα σε 11.000.000 πληθυσμό, βρισκόμαστε στα 97 άτομα που εκπροσωπούν τη χώρα μου. Και μονό που το λέω,συγκινούμαι».

Μπορεί να έχει στα πόδια της αρκετούς σημαντικούς αγώνες τα τελευταία χρόνια ως μέλος της ομάδας. Ωστόσο, όπως λέει και η ίδια άγχος υπάρχει πάντα. Πόσο μάλλον στην πιο σημαντική διοργάνωση του πλανήτη. «Άγχος υπάρχει πάντα, όμως έχοντας η μια την άλλη προσπαθούμε να το διατηρούμε σε λογικά πλαίσια».

Τον περασμένο Απρίλιο το ανσάμπλ βρέθηκε και πάλι στο Ρίο όπου εξασφάλισε την πρόκριση για την Ολυμπιάδα. Η Μεταλλίδου ωστόσο συμπληρώνει ότι ο αγώνας τώρα θα είναι πολύ πιο σημαντικός. «Ναι, επιστρέφουμε και πάλι στο Ρίο, όμως αυτή τη φορά ο αγώνας είναι πιο σημαντικός. Είμαστε όλη η ελληνική αποστολή μαζί, αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα, μένουμε στο Ολυμπιακό Χωριό. Είμαστε στους Ολυμπιακούς!».

Στη συνέχεια η Ελληνίδα αθλήτρια μίλησε για τον στόχο της εθνικής ομάδας, αλλά και για το πως εξελίχθηκε η προετοιμασίας της ομάδας από το ευρωπαϊκό του Χολόν και μετά. «Ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και θα κάνουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση σαν αυτή του προολυμπιακού τουρνουά. Δουλεύουμε καθημερινά για την τελειοποίηση των προγραμμάτων μας. Αντιμετωπίσαμε κάποια εμπόδια αλλά καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε ενωμένες.

Είμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση και ο λίγος χρόνος που έμεινε θα μας βοηθήσει να «στρώσουμε» και τις τελευταίες λεπτομέρειες. Ο στόχος της ομάδας είναι πάντα τα δύο καθαρά, αξιοπρεπή προγράμματα που να αντικατοπτρίζουν και την ομάδα μας. Από εκεί και πέρα, όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν, είναι ένας αγώνας που ξεκινάει από το μηδέν. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει».

Για να συμπληρώσει λέγοντας: «Εύχομαι μέσα από την καρδία μου σε όλη την ελληνική αποστολή το καλύτερο αποτέλεσμα που επιθυμεί ο καθένας προσωπικά. Να ευχαριστηθούμε κάθε στιγμή αυτού του αγώνα γιατί μιλάμε για κάτι «μαγικό». Όσο για την ομάδα μου θέλω να πω σαν μέλος της ότι είμαι πολύ περήφανη που καταφέραμε και φτάσαμε μέχρι εδώ. Μας άξιζε αυτή η πρόκριση και θα τα δώσουμε όλα».