Γυμναστική – Οι ωραίες της Ρυθμικής Γυμναστικής…

Αναμφίβολα το 2014 ήταν από τις πιο γεμάτες (από πλευράς διοργανώσεων) των τελευταίων ετών. Το ανανεωμένο ανσάμπλ, η πιο ώριμη από ποτέ Βαρβάρα Φίλιου και η ανερχόμενη Κορίνα Αλευρογιάννη μας χάρισαν πολλές και συγκινητικές στιγμές τη χρονιά που μας πέρασε.

Η Εθνική ομάδα του ανσάμπλ ξεκίνησε με νέα πρόσωπα. Μαζί με τις «παλιές» Ελένη Δόικα, Σταυρούλα Σαμαρά και Ζωή Κοντογιάννη, προστέθηκαν οι Αναστασία Γιουβανάκη, Στεφανία Μήτσανα και Λαμπρινή Βλαχογιάννη. Όλες μία και μία. Έτσι όπως τις θέλει η Τζένη Παπαδοπούλου. Νέο πρόσωπο όμως υπήρχε και στο προπονητικό επιτελείο με την ολυμπιονίκη (2004) Ελένη Χρονοπούλου να γίνεται το δεξί χέρι της Παπαδοπούλου. Μαζί τους φυσικά και η Γωγώ Αργύρη, η οποία μπορεί να απέφυγε τα συνεχόμενα ταξίδια των κοριτσιών, ωστόσο ήταν πάντα δίπλα τους στις προπονήσεις του Αγ. Κοσμά βοηθώντας τα μέγιστα σε αυτή την ομάδα, την οποία φροντίζει πάντα η κυρία Ξανθή.

Πέζαρο

«Τα δάχτυλα της Ελένης Δόικα και της Ζωής Κοντογιάννη θα σχηματίσουν μια καρδιά μπροστά στο φακό της RAI. Αυτή την καρδιά κατέθεσαν στο Πέζαρο τα κορίτσια της ρυθμικής γυμναστικής. Γι’ αυτή την καρδιά είμαστε περήφανοι όλοι μας. Με τη σκέψη μακριά από τα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιες, αλλά και οι οικογένειές τους που προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο για να τις στηρίξουν», έγραψε τον περασμένο Απρίλιο το othersportsnews.gr.

Τα κορίτσια της Τζένης Παπαδοπούλου με το «καλημέρα» βγάζουν δόντια…Υπό τους ήχους του Βασίλη Τσιτσάνης (τα ωραία του Τσιτσάνη) πραγματοποιούν μια εντυπωσιακή εμφάνιση στον τελικό (3μπάλες/2κορδέλες) και κατακτούν την 7η θέση, χάνοντας την 6η για 0.50 βαθμούς από την Ουκρανία. Πρώτος αγώνας, τελικός και 7η θέση. Πλέον εντυπωσιακό.

Στην ελληνική αποστολή και η Κορίνα Αλευρογίαννη. Στη μοναξιά του ατομικού. Θα συγκεντρώσει 63,349 βαθμούς και θα βρεθεί στην 29η θέση, έχοντας 15,400 βαθμούς στη στεφάνη, 15,733 στην μπάλα, 15,933 στις κορύνες και 16,283 βαθμούς στην κορδέλα. Μαζεύει εμπειρίες. Είναι δυνατή και θα το αποδείξει στη συνέχεια.

Μπακού

Το Πέζαρο ήταν το μεγάλο τεστ για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπακού. Εκεί τα κορίτσια της Τζένης Παπδοπούλου θα βιώσουν μια ατυχία-αδικία. Τα έχει αυτά η Ρυθμική. Τα ξέρουμε, τα βλέπουμε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Ελένη Δόικα, Σταυρούλα Σαμαρά, Ζωή Κοντογιάννη, Λαμπρινή Βλαχογιάννη, Αναστασία Γιουβανάκη και Στεφανία Μήτσανα έλαμψαν και πάλι!

Ναι, μπορεί να μην κατάφεραν να μπουν στους τελικούς των οργάνων, όμως έκαναν σπουδαία δουλειά. Αποκλεισμός από τον τελικό (10 κορύνες) για 0.034 βαθμούς! Καταλαμβάνουν την 9η θέση (κορύνες), την 11η (3μπάλες/2κορδέλες) και την 10η στο σύνθετο. Αποκλεισμός μεν, αλλά από την άλλη και μια μεγάλη πρόκριση καθώς αυτή η 10η θέση χάρισε το ανσαμπλ το εισιτήριο για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που θα γίνουν στην ίδια πόλη που τους στέρησε την είσοδο στον τελικό, στο Μπακού, τον ερχόμενο Ιούνιο.

Στο ατομικό αναλαμβάνει δράση η Βαρβάρα Φίλιου. Εξαιρετική προσπάθεια και 16η θέση στην Ευρώπη συγκεντρώνοντας 66.181 βαθμούς. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προετοιμάζεται για τα καλύτερα που ακολουθούν.

Από την άλλη η Γεωργία Μάρθα Κελαϊδίτη κάνει απίστευτα πράγματα στην κατηγορία των νεανίδων και φτάνει κοντά στο μετάλλιο, το οποίο χάνει στις λεπτομέρειες ή μάλλον για 0,084 βαθμούς. Το μέλλον της Ρυθμικής είναι εδώ!

Σόφια

Dundee Cup. Αυτη τη φορά το ανσάμπλ θα κάνει τα λάθη που χρειάζονται για να μείνουν εκτός τελικών. Ωστόσο, παραμένει μια υπολογίσιμη δύναμη. Αυτό εξάλλου έδειξαν τα χειροκροτήματα από το βουλγαρικό κοινό. Οι Ελληνίδες αθλήτριες κατακτούν την 11η θέση συγκεντρώνοντας συνολικά 32.450 βαθμούς.

Το ατομικό η Βαρβάρα Φίλιου απλά «μαγεύει». Θα κατακτήσει την 5η θέση στο σύνθετο έχοντας 68.650 βαθμούς (17.250 στεφάνι, 17.250 μπάλα, 17.100 κορύνες, 17.050 κορδέλα) εκτελώντας τα τέσσερα προγράμματα όπως μόνο εκείνη ξέρει.

Καζάν

Η πρόβα τζενεράλε για όλες! Το ανσάμπλ παίρνει τη δική του ρεβάνς για την εμφάνιση στη Σόφια παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό (10 κορύνες) όπου και καταλαμβάνει την 7η θέση, ενώ στις μπάλες μένει εκτός στις λεπτομέρειες εξαιτίας ενός λάθους στην κορδέλα. Τα κορίτσια αποθεώθηκαν, βάζοντας τις βάσεις για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που ακολούθησε στη Σμύρνη.

Στο ατομικό είχαμε την επανεμφάνιση της Κορίνας Αλευρογιάννη, η οποία έδειξε να συνέρχεται από τον τραυματισμό της. Η νεαρή αθλήτρια έδωσε τα πάντα πάνω στο ταπί, έβγαλε πολύ καλά προγράμματα καταλαμβάνοντας την 30η θέση στο σύνθετο έχοντας την υψηλότερη βαθμολογία στην κορδέλα (16.250).

Από τη μεριά της η Βαρβάρα Φίλιου μετά από μία μεγάλη προσπάθεια θα πάρει την 32η θέση με σύνολο 61.900 βαθμούς. Το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος της σεζόν και το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Σμύρνη

Συγκίνηση. Οι φίλοι της Ρυθμικής Γυμναστικής ακολουθούν την ελληνική αποστολή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το αποκορύφωμα της σεζόν. Ο παλμός στις εξέδρες είναι συγκλονιστικός. Τα προγράμματα των κοριτσιών ανατριχιαστικά. Ελληνικές σημαίες ανεμίζουν. Η Ελλάδα όμως μένει εκτός τελικών. Τα γνωστά…Ομάδες με ουσιώδη λάθη παίρνουν το εισιτήριο η Ελλάδα όχι. Λόμπι, αδικίες, ανατολικό μπλοκ. Τα ξέρουμε, τα έχουμε μάθει. Όχι δεν είναι δικαιολογία, είναι γεγονός. Εξάλλου τίποτα από τα παραπάνω δεν ακούστηκαν από το στόμα καμιάς αθλήτριας, ούτε καν από την Τζένη Παπαδοπούλου. Το γνωρίζουν οι θεατές που παρακολουθούν εδώ και χρόνια, αλλά και οι κριτές. Δεν είναι δα και η ανακάλυψη της Αμερικής.

Κορύνες (3:15), Μπαλες/Κορδέλες (1:11:30)

Ναι, Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Ζωή Κοντογιάννη, Λαμπρινή Βλαχογιάννη και Στεφανία Μήτσανα κάνουν την εμφάνιση της σεζόν πάνω στο ταπί του Ιzmir Halkapinar Sports Hall. Απογειώνουν το «Two Steps From Hell», κάνουν λάθη στα «Ωραία του Τσιτσάνη». Καταλαμβάνουν στη γενική την 12η θέση. Οι Έλληνες της εξέδρας χειροκροτούν και το «Ελλάς, Ελλάς» δονεί το κλειστό. Είμαστε σίγουροι ότι η απάντηση της Ελλάδας θα δοθεί στο παγκόσμιο της Στουτγκάρδης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο δρόμος της επιτυχίας είχε ανοίξει μια εβδομάδα νωρίτερα. Βαρβάρα Φίλιου και Κορίνα Αλευρογιάννη δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Η πρώτη θα μείνει εκτός τελικού στην μπάλα για 0.33 βαθμούς κατακτώντας την 20η θέση στον τελικό του σύνθετου. Η δεύτερη συλλέγει εμπειρίες για τη συνέχεια. Αξιοπρεπέστατη εμφάνιση και 37η θέση, για μια αθλήτρια που έχει πολλά να μας προσφέρει στο μέλλον.

Τα τέσσερα προγράμματα της Φίλιου: Κορδέλα (10:27), Στεφάνι (41:54), Μπάλα (1:19:37), Κορύνες (1:57:55)

Επιτυχίες, αδικίες, ατυχίες, συγκινήσεις. Το 2014 ανήκει στο παρελθόν για τη Ρυθμική Γυμναστική. Το 2015 έρχεται με υποσχέσεις. Μπακού, Στουτγκάρδη είναι δύο από τις μεγάλες διοργανώσεις στις οποίες θα δώσει το παρών ένα από τα αθλήματα που μας χαρίζει πάντα διακρίσεις. Φέτος ας το στηρίξουμε όλοι μας. Ας ανταποδώσουμε στο ελάχιστο αυτό που μας δίνουν αυτά τα κορίτσια…