Γυμναστική – Ζωή Κοντογιάννη: «Θέλουμε πολύ την πρόκριση στη Βραζιλία»

Του Θανάση Σταθόπουλου
OSN

Γνώρισα τη Ζωή Κοντογιάννη ένα καλοκαίρι πριν από τρία χρόνια στο «θερμοκήπιο» του Αγ. Κοσμά. Ένα ντροπαλό κορίτσι το οποίο προσπαθούσε να βρει τα βήματά της στην εθνική ομάδα ανσάμπλ.

Κι όμως από τη πρώτη στιγμή θα μπορούσε κανείς να δει στα μάτια της το πάθος, την ενέργεια και την αυταπάρνηση που έβγαζε κάθε φορά που εκτελούσε μια άσκηση με τις συναθλήτριές της υπό το βλέμμα της Τζένης Παπαδοπούλου.

Αυτό το «κοριτσάκι» έγινε αναπόσπαστο μέλος της εθνικής δίπλα στις «παλιές», Σταυρούλα Σαμαρά και Ελένη Δόικα και μαζί τους έγινε ο…τρίτος σωματοφύλακας στη «ραχοκοκαλιά» της εθνικής.

Η Κοντογιάννη δεν κατάφερε να ταξιδέψει στη Μόσχα μαζί με την υπόλοιπη αποστολή χάνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα της μια σημαντική διοργάνωση, καθώς βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας μετά την επέμβαση που έκανε, κάτι όμως που όπως λέει και η ίδια δεν πρόκειται να τη σταματήσει από το μεγάλο της όνειρο. Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

«Έτσι είναι ο πρωταθλητισμός, έχει και τραυματισμούς», θα πει στο OSN η ταλαντούχα αθλήτρια. Η Κοντογιάννη μίλησε για την πρώτη επίσημη εμφάνιση του ανσάμπλ στη Μόσχα, για την αλλαγή του προπονητικού τιμ, αλλά και για τον τραυματισμό της.

«Θετικό το πρώτο δείγμα»

Πρώτη στάση σε αυτή τη συνέντευξη η Μόσχα και το Grand Prix στο οποίο η εθνική ομάδα του ανσάμπλ έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνιση πριν από το μεγάλο ραντεβού του Απριλίου και το Προολυμπιακό τουρνουά του Ρίο.

«Τα κορίτσια μου εκτέλεσαν ένα αρκετά καθαρό πρόγραμμα με λίγες άτυχες στιγμές, κάτι που ήταν λογικό αφού ήταν ο πρώτος αγώνας της χρονιάς. Εξάλλου αν προσέξατε, καμία ομάδα δεν απέφυγε τα λάθη. Σημασία έχει να δημιουργηθεί αρχικά ένα θετικό κλίμα εντυπώσεων κι αυτό πιστεύω ότι το πέτυχε η ομάδα μου.

Περάσαμε πολλά το τελευταίο διάστημα . Εγώ είχα το χειρουργείο, ενώ παράλληλα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε όλες μαζί όσο καλύτερα μπορούσαμε την αλλαγή στο προπονητικό τιμ.

Ωστόσο, με την αμέριστη στήριξη από την κ.Τζένη (Παπαδοπούλου), αλλά και από όλους όσους συμπαραστέκονται στην ομάδα, η μετάβαση αυτή έγινε ομαλά και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Καμία δεν επηρεάστηκε και συνεχίζουμε κανονικά τη δύσκολη δουλειά μας».

«Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια»

Μιλήσαμε για το αν υπάρχουν χρονικά περιθώρια προετοιμασίας για το Προολυμπιακό τουρνουά τον ερχόμενο Απρίλιο. Αυτή η ομάδα όμως αρέσκεται στα δύσκολα και πάντα παίζει με το χρόνο απέναντι.

Αν εξαιρέσουμε (ίσως) την περσινή σεζόν, σε όλα τα μεγάλα ραντεβού τα χρονικά περιθώρια για το ανσάμπλ ήταν πάντα περιορισμένα. Το ίδιο συμβαίνει και σε αυτήν την περίπτωση.

«Σαφώς και δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια. Αν θέλουμε να πάρει την πρόκριση χρειάζεται να δουλέψουμε πολύ. Δεν έχουμε χρόνο για τίποτε άλλο παρά μόνο για δουλειά. Και πιστέψτε με θέλουμε πάρα πολύ αυτήν την πρόκριση».

«Αγωνίστηκα με σπασμένο πόδι, τώρα θα μασήσω;»

Η επέμβαση την πήγε πίσω. Έχασε για πρώτη φορά αποστολή της εθνική ομάδας, ωστόσο η Ζωή Κοντογιάννη είναι αποφασισμένη να επιστρέψει ακόμα πιο δυνατή για να βοηθήσει τις συναθλήτριές της στο μεγάλο στόχο.

«Από την πλευρά μου αν και πέρασα πολύ δύσκολα, δεν μασάω! Εδώ αγωνίστηκα με σπασμένο πόδι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γερμανίας για να παρθεί η πρώτη πρόκριση και τώρα θα κάνω πίσω; Και να σκεφτείτε ότι τότε δεν υπήρχε καμία αναπληρωματική να με αντικαταστήσει!

Δεν μου πέρασε όμως ούτε λεπτό απ το μυαλό , να πω στην ομάδα μου και στην κ.Τζένη «πονάω πολύ ,είναι αδύνατον να πάμε Γερμανία» ,γιατί τότε θα χανόταν το όνειρο για όλους μας…

Η αποθεραπεία μου πάει πολύ καλά,οι γιατροί μου έδωσαν το ΟΚ να μπω σταδιακά χωρίς να πιέζομαι και ήδη δουλεύω για να είμαι έτοιμη το γρηγορότερο δυνατόν. Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Χρειαζόμαστε και τη βοήθεια από όλο τον κόσμο που πιστεύει στον αγώνα μας κάτι που θα μας δώσει περισσότερη δύναμη για να πετύχουμε το στόχο μας».