Γυμναστική – Επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Louis Smith

Την επιθυμία του να επιστρέψει στο ταπί εξέφρασε ο Βρετανός αθλητής της ενόργανης γυμναστικής Louis Smith. Ο σπεσιαλίστας στον πλάγιο ίππο τόνισε ότι μεγάλος του στόχος είναι να αγωνιστεί στους αγώνες της Κοινοπολιτείας που θα διεξαχθούν στην Γλασκόβη τον ερχόμενο Ιούλιο.

Ο Louis είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στον πλάγιο ίππο, αλλά και το χάλκινο στο ομαδικό με τη Μ. Βρετανία, στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ είχε ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου και στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και πάλι στο όργανο του πλάγιου ίππου.

«Δούλεψα πολύ σκληρά για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου», θα πει ο Smith. «Από τη στιγμή που πέτυχα το στόχο μου πίστεψα ότι αυτή θα ήταν και η τελευταία μου συμμετοχή στο άθλημα. Ωστόσο τα συναισθήματά μου άλλαξαν με αφορμή το σχολιασμό που έκανα, για λογαριασμό της βρετανικής τηλεόρασης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον περασμένο Οκτώβριο.

Ένιωσα ότι έπρεπε να ήμουν και εγώ μέσα στο ταπί. Γνωρίζω ότι δεν είμαι στην καλύτερη κατάσταση, ωστόσο θα προσπαθήσω να μπω και πάλι σε ρυθμούς που ξέρω καλά».

Φυσικά η πρόκριση του Smith στην ομάδα της Αγγλίας για τους αγώνες της Κοινοπολιτείας μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι.  «Η πρόκριση στην ομάδα της Αγγλίας δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Η ομάδα διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό από έμπειρους και ταλαντούχους αθλητές, όμως όπως είπα και πριν θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια».

Να σημειώσουμε ότι οι αγώνες της Κοινοπολιτείας διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια και φέτος θα γίνουν στη Σκοτία και συγκεκριμένα στη Γλασκόβη (23.07-03.08).

Το 2006 οι αγώνες έλαβαν χώρα στην Αυστραλία (Μελβούρνη) με τον Louis Smith να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στον πλάγιο ίππο, ενώ είχε πάρει την τρίτη θέση στο ομαδικό.

Ο 24χρονος «Lou-Lou» είναι αναμφίβολα ένα μεγάλο κεφάλαιο για τη Μ. Βρετανία στην ενόργανη γυμναστική καθώς έχει κατακτήσει, εκτός από τα τρία μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πέντε σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τρία σε παγκόσμια και τα δύο που αναφέραμε παραπάνω στους αγώνες της Κοινοπολιτείας.