Γυμναστική – Εντυπωσιακή εμφάνιση της Εθνική ομάδας ανσάμπλ στον τελικό της Αγ. Πετρούπολης

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Εθνικής ομάδας ανσαμπλ στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στην Αγ. Πετρούπολη. Αν κι αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας φέτος σε διεθνείς διοργανώσεις, ωστόσο τα κορίτσια της Τζένης Παπαδοπούλου έκαναν μία εξαιρετική εμφάνιση και μας γέμισαν αισιοδοξία για το μεγάλο ραντεβού που δεν είναι άλλο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ουκρανίας στο τέλος του μήνα (28/8-1/9).

Η Εθνική ομάδα είχε πάρει την πρόκριση και στα δύο προγράμματα ως 8η, όμως στον τελικό οι εκτελέσεις των προγραμμάτων ήταν ακόμα καλύτερες με αποτέλεσμα να ανέβουν μια θέση σε σχέση με τον προκριματικό.

Τόσο στις 10 κορύνες, όσο και στις 2 μπάλες/ 3 κορδέλες τα κορίτσια ήταν εντυπωσιακά «αναγκάζοντας» το κοινό που παρακολουθούσε να χειροκροτεί ρυθμικά τις προσπάθειες τους.

Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Αλίκη Σμυρλή, Ζωή Κοντογιάννη και Ιωάννα Αναγνωστοπούλου κατέλαβαν την 7η θέση στον τελικό με τις 10 κορύνες συγκεντρώνοντας 16,600 βαθμούς, ενώ στον τελικό με τις 3 μπάλες/ 2 κορδέλες συγκέντρωσαν 15,800 βαθμούς παίρνοντας επίσης την 7η θέση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν ιδιαίτερα δυνατή καθώς από τις 23 εθνικές ομάδα που συμμετείχαν σχεδόν όλες θα βρεθούν σε δέκα μέρες στα ταπί της Ουκρανίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Την πρώτη θέση στις 10 κορύνες κατέκτησε η Ρωσία (18,333 βαθμοί), ενώ ακολούθησαν οι Λευκορωσία (17,583 βαθμοί) και Ιταλία (17,383 βαθμοί). Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Βουλγαρία (17,266 βαθμοί), στην πέμπτη η Ισπανία (17,216 βαθμοί), στην έκτη η Γερμανία (16,683 βαθμοί), ενώ την οκτάδα του τελικού συμπλήρωσε η Φινλανδία (16,200 βαθμοί).

Η Ρωσία κατάκτησε την πρώτη θέση και στις 3 μπάλες/ 2 κορδέλες συγκεντρώνοντας 18,450 βαθμούς. Από εκεί και πέρα στη δεύτερη θέση ήταν και πάλι η Λευκορωσία (17,583 βαθμοί), τρίτη ήταν η Γαλλία (16,733 βαθμοί), τέταρτη η Ελβετία (16,350 βαθμοί), πέμπτη η Γερμανία (16,116 βαθμοί), έκτη η Ιαπωνία (16,066 βαθμοί) και στην όγδοη θέση το Αζερμπαϊτζάν (15,483 βαθμοί).

Κλέλια Πανταζή: Από τις πιο συγχρονισμένες ομάδες!

Η Κλέλια Πανταζή σχολίασε στο othersportsnews.gr την προσπάθεια των κοριτσιών της Ρυθμικής Γυμναστικής στην Αγ. Πετρούπολη κάνοντας λόγο για την πολύ καλή εμφάνιση της Εθνικής ομάδας, παρά τα πολλά προβλήματα για τη συγκρότησή της. Η νεαρότερη Ελληνίδα Ολυμπιονίκης δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια τόσο στα κορίτσια, όσο και στην Ομοσπονδιακή προπονήτρια Τζένη Παπαδοπούλου.

«Τα κορίτσια έκαναν μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Μπορεί να έκαναν κάποια λάθη την πρώτη μέρα όμως είναι λάθη τα οποία  μπορούν να διορθωθούν μέχρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι οι δύο αθλήτριες (Σαμαρά, Δόικα) έχουν να αγωνιστούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ οι άλλες τρεις (Σμυρλή, Κοντογιάννη, Αναγνωστοπούλου) δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ σε τέτοια διοργάνωση, οπότε είναι πολύ φυσιολογικό να υπάρξουν κάποια λάθη.

Το επίπεδο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αγ. Πετρούπολη ήταν πολύ ανεβασμένο, καθώς από τις ομάδες που θα δώσουν το παρών σε δύο εβδομάδες στο Κίεβο, νομίζω ότι έλειπε μόνο η Ουκρανία.

Επιπλέον ο κώδικας έχει αλλάξει και πλέον όποια ομάδα έχει πτώση θα έχει μεγάλες βαθμολογικές απώλειες, όπως για παράδειγμα η ομάδα της Ιταλίας που είχε πολλά προβλήματα από μειώσεις βαθμών στις μπάλες/κορδέλες.

Θεωρώ πάντως ότι η αυτή η Εθνική ομάδα είναι από τις πιο συγχρονισμένες. Είναι «καθαρή» και πάνω απ’ όλα είναι ομάδα. Εξάλλου αυτό είναι και το νόημα του ανσάμπλ να φαίνονται πέντε αθλήτριες σαν μία.

Η εμφάνιση αυτή είναι ο, τι καλύτερο για τα κορίτσια, καθώς θα τις βοηθήσει για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Όταν αγωνίζεσαι για πρώτη φορά σε διεθνή διοργάνωση και με την πρώτη μπαίνεις σε δύο τελικούς και είσαι μέσα στην οκτάδα στο σύνθετο αυτό από μόνο του μετράει πάρα πολύ στην ψυχολογία των κοριτσιών.

Από την πλευρά μου θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην Τζένη (Παπαδοπούλου), με την οποία μίλησα το Σάββατο και την άκουσα πολύ ευχαριστημένη, αλλά και στα κορίτσια για τη δουλειά που έχουν κάνει.

Η ομάδα αυτή μέχρι να συγκροτηθεί είχε πολλά προβλήματα, ειδικά με τις τρεις αποχωρήσεις, αλλά και γενικά αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες. Δεν είναι καθόλου εύκολο να δημιουργηθεί μια ομάδα από το μηδέν, αλλά ευτυχώς χάρη στην Τζένη και στο «δέσιμο» των κοριτσιών τα πράγματα δείχνουν να είναι πολύ καλύτερα.