Γυμναστική – Βελτιώνεται η κατάσταση της Tsvetelina

Σόφια, Βουλγαρία— Σε επιτυχημένη επέμβαση στην σπονδυλική στήλη διάρκειας τεσσάρων ωρών επεβλήθη η Tsvetelina Stoyanova, η οποία συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Πιρόγκοφ στη Σόφια.

«Η επέμβαση στην σπονδυλική στήλη έγινε με απόλυτη επιτυχία και κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες. Στο νοσοκομείο ήταν η οικογένειά της, μαζί με την πρόεδρο της ομοσπονδίας Iliana Raeva», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Ο Βούλγαρος καθηγητής Gabrovo, συνάντησε τόσο την Iliana Raeva, όσο και τους συγγενείς της 21χρονης επιβεβαιώνοντας ότι η κατάσταση της Tsvetelina παραμένει σταθερή.

«Αν πήδηξε μην την ρωτήσετε ποτέ το γιατί»

Δηλώσεις έκανε στη βουλγαρική τηλεόραση η γιαγιά της Tsvetelina Stoyanova, Ceca Georgieva, η οποία τόνισε ότι δεν υπάρχουν υπαίτιοι για το τραγικό περιστατικό της 14ης Ιουνίου.

«Ο μόνος λόγος που δεν ταξίδεψε στο Ισραήλ για να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν ότι η ίδια αρνήθηκε. Τα κορίτσια, η προπονήτρια, η ομοσπονδία είναι σαν την οικογένειά της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κατηγορείτε την προπονήτρια και την Iliana Raeva. Η προπονήτρια πήρε υπό την προστασία της την Tsvetelina όταν «έχασε» τη μητέρα της. Ήξεραν πολύ καλά ότι η δοκιμασία γι’ αυτό το παιδί ήταν μεγάλη και η ψυχολογία της πολύ εύθραυστη», δήλωσε η 75χρονη.

«Φοβόταν πολύ ότι θα κάνει κάποιο λάθος και θα καταδικάσει και τα υπόλοιπα κορίτσια. Το όνειρό της ήταν να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και η επιθυμία της μητέρας της. Ήταν ένα μεγάλο όνειρο, όπως είναι και για όλα τα κορίτσια στο ανσάμπλ.

Πηγαίνω κάθε μέρα στο νοσοκομείο και της μιλάω. Της λέω να μη φοβάται για είναι δυνατή και θα το ξεπεράσει», όσο για τα αίτια της πτώσης από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας, η Ceca Georgieva δήλωσε: «Αν πήδηξε μην την ρωτήσετε γιατί. Προφανώς θα ήταν σε μια τρομερή στιγμή πίεσης και απόγνωσης. Είναι μια τραυματική εμπειρία γι’ αυτό το κορίτσι. Απλά αφήστε το».

Η 75χρονη ζει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια δραματικές στιγμές, καθώς το 2006 «έχασε» την κόρη της και μητέρα της Tsvetelina, Aneta, από εγκεφαλικό επεισόδιο σε ηλικία μόλις 38 ετών, ενώ πιο πρόσφατα έχασε και τον σύζυγό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα βουλγαρικά Μέσα η Tsvetelina υπέφερε από αϋπνίες το τελευταίο διάστημα κάτι που θεωρήθηκε ως φυσιολογικό πριν από μεγάλα γεγονότα όπως τόνισε η πρόεδρος της ομοσπονδίας Iliana Raeva.

Οι θεράποντες ιατροί συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους μάχη ζητώντας από το περιβάλλον της Stoyanova να δείξει ψυχραιμία και υπομονή. «Είναι ένα μεγάλο θαύμα το πως κατάφερε να επιζήσει. Έπεσε από τον 6ο όροφο και για μόλις 5 εκατοστά δεν έπεσε στο τσιμέντο, με την πτώση της να γίνεται πιο ήπια καθώς έπεσε πάνω σε θάμνους και γρασίδι», δήλωσε η γιαγιά της Tsvetelina.