Γυμναστική – Από τη Σόφια στο Ρίο με νέο…λουκ

Στη Σόφια και συγκεκριμένα στο Rakovski βρίσκεται η εθνική ομάδα του ανσάμπλ στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το προολυμπιακό τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στο οποίο θα σφραγιστούν τα τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ελένη Δόικα, Σταυρούλα Σαμαρά, Ζωή Κοντογιάννη, Ερατώ Θεοπίστου, Μιχαέλα Μεταλλίδου είναι η «5» που συμμετείχαν στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγάρδης, στο οποίο την 14η θέση εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στο προολυμπιακό τουρνουά, όπου και θα διεκδικήσουν ένα από τα τρία ολυμπιακό εισιτήρια.

Στην αποστολή υπάρχουν ακόμη δύο αθλήτριες. Ο λόγος για την Χρύσα Μουτάφη, η οποία αποτελεί το νέο πρόσωπο για την εθνική, αλλά και για την «παλιά» Ιωάννα Αναγνωστοπούλου που επιστρέφει στην εθνική ομάδα μετά από αποχή περίπου ενός χρόνου.

Η μεγάλη αλλαγή που κάνει και τη μεγαλύτερη αίσθηση είναι αυτή της προπονήτριας, με την Βουλγάρα Ιρίνα Ιλίεβα να παίρνει τη θέση της Τζένης Παπαδοπούλου, η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εθνικής μας ομάδας.

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας αναμένεται να ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο (30.01) εκτός απροόπτου, ενώ παράλληλα τίποτα δεν είναι σίγουρο όσον αφορά τη σύνθεση με την οποία η εθνική μας ομάδα θα βρεθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στο σημαντικότερο τουρνουά, μέχρι το επόμενο που όλοι ελπίζουμε να είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες.