Γυμναστική – Ανασκευάζει τις δηλώσεις της για την Tsvetelina, η Ina Ananieva

Σόφια, Βουλγαρία— Η επιστροφή της εθνική ομάδα ανσάμπλ από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ισραήλ, όπου και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στις κορύνες, έφερε αναστάτωση γύρω από το θέμα της Tsvetelina Stoanova.

Θυμίζουμε ότι η 21χρονη έπεσε από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας πριν από περίπου μία εβδομάδα και συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Πιρόγκοφ στη Σόφια.

Μέχρι στιγμή δύο είναι τα κύρια πρόσωπα που καλούνται να δώσουν απαντήσεις. Το ένα είναι η πρόεδρος της ομοσπονδίας, Iliana Raeva και το άλλο η προπονήτρια της εθνικής, Ina Ananieva.

H τελευταία βρέθηκε μπροστά στα «πυρά» των βουλγαρικών ΜΜΕ, καθώς αποκάλυψε με δηλώσεις της στο αεροδρόμιο της Σόφιας, λίγο μετά την άφιξη της αποστολής από το Ισραήλ, ότι η είχε συζητήσει με την 21χρονη δύο ημέρες πριν το τραγικό περιστατικό λέγοντας ότι η Tsvetelina της ζήτησε να επιστρέψει στην ομάδα, κάτι που είχε αποκρύψει η Ananieva στις πρώτες δηλώσεις που είχε κάνει την περασμένη Τρίτη.

«Ναι, είχα μια συζήτηση με την Tsvety. Μου ζήτησε να επιστρέψει στην ομάδα για να αγωνιστεί, αν και νωρίτερα από αυτήν τη κουβέντα μου είχε στείλει sms στο οποίο μου τόνισε ότι δεν ήθελε να συμμετάσχει στην αποστολή», είπε χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις η Ananieva.

«Ζητήμα ζωής ή θανάτου»

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε η βουλγαρική ιστοσελίδα BLITZ, η οποία φιλοξενεί τις δηλώσεις της Βουλγάρας προπονήτριας με τίτλο: «Γιατί η Ina Ananieva είπε ψέμματα σε σχέση με τις πρώτες δηλώσεις της για την Svetelina Stoyanova;», η συμμετοχή του ανσάμπλ της Βουλγαρίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολής της προέδρου της ομοσπονδίας Iliana Raeva αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Η Iliana Raeva ανάγκασε τις αθλήτριες να συμμετάσχουν στη διοργάνωση λέγοντας «Είναι θέμα ζωής ή θανάτου», το να αγωνιστούν τα κορίτσια στη διοργάνωση».

Ενώ στη συνέχεια του άρθρου γίνεται λόγος για τη δήλωση της Ananieva που έκανε κατά την αναχώρηση της αποστολής, η οποία τόνισε ότι η Tsvetelina δεν θα ταξιδέψει με την ομάδα για ιατρικούς λόγους, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τη συζήτηση, αλλά και την επιθυμία της 21χρονης να επιστρέψει στην ομάδα.

«Η Tsvetelina έχει βγει από το κώμα»

Σήμερα στην πρωινή εκπομπή «This Morning» του τηλεοπτικού σταθμού BTV, φιλοξενήθηκε τόσο η πρόεδρος της ομοσπονδίας Iliana Raeva, όσο και οι αθλήτριες του ανσάμπλ. Η Raeva με δάκρυα στα μάτια δήλωσε ότι «η Tsvetelina έχει βγει από το κώμα και συνεχίζει να παλεύει!». Μία δήλωση την οποία ανάρτησε και η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook!

Ωστόσο την πολύ σοβαρή πληροφορία την διαψεύδουν τα βουλγαρικά Μέσα σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Την ίδια ώρα αρκετοί ανώνυμοι από την βουλγαρική πρωτεύουσα που παρακολουθούν συνεχώς τις εξελίξεις εκφράζουν φόβους ότι η κατάσταση της 21χρονης χειροτερεύει!

Γεγονός είναι πάντως ότι οι συναθλήτριες της, οι οποίες την επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί δεν κατάφεραν να την δουν λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, φεύγοντας δακρυσμένες από το Πιρόγκοφ.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, με την Tsvetelina Stoyanova να παραμένει στην Μ.Ε.Θ του Πιρόγκοφ σε σταθερή, αλλά κρίσιμη κατάσταση, όπως είπαν την περασμένη Κυριακή οι θεράποντες ιατροί. Το «θρίλερ» στη Σόφια συνεχίζεται…