Γκολφ – US Open: Poulter και Jimenez μεταξύ των «25»

Η παραπάνω τετράδα έχει το δικαίωμα συμμετοχής στο δεύτερο major της χρονιάς, το οποίο θα διεξαχθεί στο Chambers Bay της Washington το διάστημα 18-21 Ιουνίου, καθώς κέρδισε θέσεις στους πρώτους 60 της παγκόσμιας κατάταξης, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική ομοσπονδία του αθλήματος.

Μεταξύ εκείνων που κέρδισαν τη συμμετοχή στο τουρνουά είναι ο Νοτιοκορεάτης An Byeong-hun, ο οποίος κέρδισε το BMW PGA Championship του European Tour την περασμένη Κυριακή, ο Ιταλός Francesco Molinari, ο Ινδός Anirban Lahiri, ο Ταϊλανδός Thongchai Jaidee και ο Αμερικανός J.B. Holmes.

Ο An, ο οποίος κέρδισε το ερασιτεχνικό US Open το 2009 στο Southern Hills, ανέβηκε 78 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη φτάνοντας στην 54η μετά τη νίκη του με διαφορά 6 χτυπημάτων στο BMW PGA Championship του Wentworth.

Ο Ισπανός Jimenez ανέβηκε 25 θέσεις, στην 44η, μετά τη 2η θέση στο ίδιο τουρνουά. Άλλοι παίκτες που κέρδισαν το δικαίωμα συμμετοχής μέσω της κατάταξης είναι ο Νοτιοαφρικανός George Coetzee, ο Ουαλός Jamie Donaldson, ο Αυστριακός Bernd Wiesberger, ο Ιρλανδός Shane Lowry και οι Άγγλοι Paul Casey, Tommy Fleetwood και Danny Willett.

Οι επόμενες θέσεις για το Chambers Bay θα δοθούν μετά τα προκριματικά που θα διεξαχθούν σε 10 τοποθεσίες στις ΗΠΑ στις 8 Ιουνίου. Το U.S. Open θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στο Pacific Northwest όπου ο Γερμανός Martin Kaymer θα υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε πέρσι με διαφορά 8 χτυπημάτων στο Pinehurst Resort.