Γκολφ – The Open (R2): Παρέμεινε στην κορυφή ο Mickelson

Ayrshire, Σκωτία– Η βροχή και οι δυνατοί άνεμοι συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους γκόλφερ στο τρίτο major tournament της σεζόν το οποίο βρίσκεται στα μισά του δρόμου με τον Phil Mickelson να παραμένει στην πρώτη θέση.

Ο 46χρονος στάθηκε τυχερός λόγω κλήρωσης, καθώς το πρωί αγωνίστηκε με καλύτερες καιρικές συνθήκες, αντίθετες με αυτές που επικρατούσαν το απόγευμα.

Ο πέντε φορές κάτοχος major σημείωσε τρία birdies στις 9 μπροστά τρύπες, ενώ στις πίσω είχε μόλις ένα, αλλά και δύο bogeys ολοκληρώνοντας τον γύρο με 2-under-par 71.

«Νομίζω ότι και σήμερα οι…Θεοί έβαλαν το χέρι τους. Θα περιμένω και τις επόμενες ημέρες να είναι συνεπείς», δήλωσε ο Mickelson.

Η καλύτερη επίδοση του γύρου ήρθε από τον Σουηδό Henrik Stenson, που επτά birdies κι ένα bogey κατάφερε να επιβιώσει στις δύσκολες συνθήκες και με 6-under-par 71 να περάσει στη δεύτερη θέση από τη 10η που είχε βρεθεί μετά το τέλος του πρώτου γύρου.

«Μέχρι εδώ είμαστε πολύ καλά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το παιχνίδι μου, καθώς οι καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν όλους τους παίκτες. Ωστόσο είμαστε ακόμα στα μισά του δρόμου», είπε ο μόνιμος πλέον κάτοικος του Ορλάντο, Henrik Stenson.

Άνοδο μία θέσης τόσο για τον Δανό Soren Kjeldsen, ο οποίος βρέθηκε στην τρίτη θέση μετά από το 3-under-par 71 που σημείωσε την Παρασκευή, ενώ μαζί του βρίσκεται και ο Αμερικάνος Keegan Bradley που είχε την ίδια επίδοση.

Αντίθετα ο κάτοχος του τίτλου, Zach Johnson μετά από τα τέσσερα bogeys του δεύτερου γύρου και τον 1-under-par 71, υποχώρησε στην πέμπτη θέση απέχοντας πλέον από την κορυφή πέντε χτυπήματα.

Καταστροφικός ήταν ο δεύτερος γύρος για τον Martiin Kaymer, με τον Γερμανό να βρίσκεται πλέον στην 11η θέση, από την δεύτερη που ήταν μετά το τέλος του πρώτου γύρου.

Ο 31χρονος είχε δύο bogeys, ενώ στην 10η τρύπα ήταν απογοητευτικός καθώς σημείωσε τριπλό bogey, ολοκληρώνοντας τον γύρο με 73 χτυπήματα και 2-over-par 71.

Μαζί με τον Kaymer βρίσκεται και ο Rory McIlroy, ο οποίος συνεχίζει τις μέτριες εμφανίσεις του στο τουρνουά, όπως και ο Jordan Spieth που με τέσσερα bogeys, ένα double bogey και μόλις δύο birdies έκανε μια από τις χειρότερες επιδόσεις της ημέρας με 4-over-par 71, γλιτώνοντας οριακά το cut.

Αυτός που δεν τα κατάφερε ήταν ο κάτοχος του τίτλου το 2012, Ernie Els, με τον Νοτιοαφρικανό μετά το 2-over-par 71 του πρώτου γύρου, να σημειώνει 5-over-par 71 στον δεύτερο και με 147 χτυπήματα να μένει εκτός συνέχειας.