Γκολφ – Phoenix Open (R3): Πρωτοπόρος ο Danny Lee μπροστά σε 200.000 θεατές!

Φοίνιξ, Αριζόνα— Ο Danny Lee πήρε το προβάδισμα μετά την ολοκλήρωση του τρίτου γύρου και πλέον προηγείται με διαφορά τριών χτυπημάτων από τους μέχρι πρότινος πρωτοπόρους, Hideki Matsuyama και Rickie Fowler.

Ωστόσο, η είδηση από το τρίτο σκέλος του Phoenix Open δεν ήταν τόσο αγωνιστικό, καθώς κατά τη χθεσινή ημέρα στο TPC of Scottsdale βρέθηκαν πάνω από 200.00 θεατές (201.003 για την ακρίβεια), αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ όχι μόνο για το συγκεκριμένο γήπεδο, αλλά και γενικά για το PGA World Tour.

Το προηγούμενο ρεκόρ του συγκεκριμένου γηπέδου ήταν το 2014 με 189.722 θεατές, έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 535.035 θεατές στις τέσσερις ημέρες του τουρνουά.

TPC of Scottsdale

Αγωνιστικά, τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου τον έχει πλέον ο Νεοζηλανδός Danny Lee που με επίδοση 4 under-par (71) κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση έχοντας διαφορά τριών χτυπημάτων από τους διώκτες του.

Ο γεννημένος στο Kiwi γκόλφερ, ήταν εξαιρετικός στις εννέα μπροστά τρύπες σημειώνοντας τέσσερα birdies, ωστόσο στις πίσω εννέα είχε δύο bogeys και δύο birdies γεγονός που του χάρισε την πρώτη θέση για την ώρα.

Πίσω από τον Νεοζηλανδό βρίσκεται ο Ιάπωνας Hideki Matsuyama που τελείωσε τον χθεσινό γύρο με 3 under-par (71), μένοντας πάντα μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου.

Hideki Matsuyama

Ο Ιάπωνας ισοβαθμεί στην δεύτερη θέση με τον Αμερικανό Rickie Fowler που είχε 1 under-par (71) σημειώνοντας τέσσερα birdies, αλλά και δύο bogeys έχοντας εμφανή προβλήματα στις πίσω εννέα τρύπες, απ’ όπου προήλθαν τα μισά bogeys.

Rickie Fowler

Την καλύτερη επίδοση του τρίτου γύρου σημείωσε ο Αμερικανός Bryce Molder, ο οποίος με οκτώ birdies και μόλις ένα bogey τελείωσε την ημέρα με το εντυπωσιακό 7 under-par γεγονός που τον ανέβασε στην τέταρτη θέση.

Μαζί του βρίσκεται και ο Boo Weekley ο οποίος έκανε την δεύτερη καλύτερη επίδοση με 6 under-par, ενώ την ίδια επίδοση είχε και ο κάτοχος του τίτλου Phil Mickelson που έδειξε να βελτιώνεται μετά το κακό ξεκίνημα στο τουρνουά.

Phil Mickelson

Οι πιθανότητες κατάκτησης του τροπαίου για δεύτερη σερί χρονιά και τέταρτη συνολικά δεν είναι με το μέρος του Αμερικανού, ωστόσο είναι κι αυτός μέσα στους παίκτες που θα διεκδικήσουν στον συναρπαστικό τέταρτο γύρο, τη νίκη.

Αποτελέσματα

1.Danny Lee (Ν. Ζηλανδία) -13 (200) Τ2.Hideki Matsuyama (Ιαπωνία) -10 (203) Τ2.Rickie Fowler (ΗΠΑ) -10 (203) Τ4.Bryce Molder (ΗΠΑ) -9 (204) Τ4.Boo Weekley (ΗΠΑ) -9 (204) 6.Phil Mickelson (ΗΠΑ) -8 (205) Τ7.John Huh (ΗΠΑ) -7 (206) Τ7.Harris English (ΗΠΑ) -7 (206)

Τ7.James Jahn (ΗΠΑ) -7 (206)