Γκολφ – PGA Championship (R2): Έχασε το cut o McIlroy

Νιου Τζέρσεϊ, ΗΠΑ— Ο Βορειοιρλανδός μπορεί στον δεύτερο γύρο να είχε καλύτερη επίδοση, ωστόσο το 1-under δεν ήταν ικανό για να τον διατηρήσει εντός διοργάνωσης. Πραγματοποιώντας καλύτερη εμφάνιση στις μπροστά εννέα τρύπες, σημειώνοντας μόλις ένα bogey, ο McIlroy δεν κατάφερε να μείνει σταθερός στο παιχνίδι του και με συνολικά τρία bogeys και τέσσερα birdies αποχαιρέτησε το τελευταίο major championship από τον δεύτερο γύρο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Εκτός από τον McIlroy, εκτός διοργάνωσης, όπως φάνηκε από τον πρώτο γύρο, βρέθηκε και ο νούμερο 2 στον κόσμο και νικητής του φετινού US Open, Dustin Johnson. Ο Αμερικάνος μετά από τον τραγικό 7-over της πρώτης ημέρας, σημείωσε 2-over κατά τη διάρκεια της δεύτερης, ολοκληρώνοντας τον γύρο με τρία bogeys και μόλις ένα biridie.

Αντίθετα στην κορυφή της βαθμολογίας η μάχη αρχίζει να εντείνεται με τον Jimmy Walker να παραμένει πρώτος, αλλά ο Αμερικάνος θα ξεκινήσει τον τρίτο γύρο έχοντας και συγκάτοικο. Ο λόγος για τον Robert Sterb, ο οποίος με ένα εκπληκτικό 7-under βρέθηκε στην κορυφή με σύνολο 9-under par.

Πίσω από τους δύο Αμερικάνους βρίσκεται ο Αργεντινός Emilian Grillo με δύο χτυπήματα λιγότερα, ενώ μαζί του βρίσκεται και ο κάτοχος του τίτλου και νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, Jason Day, που αν και είχε πρόβλημα στην 7η τρύπα (διπλό bogey) στη συνέχεια ήταν εξαιρετικός και με σύνολο οκτώ birdies έφτασε στο τέλος της ημέρας με 5-under. Ένα χτύπημα πιο κάτω βρίσκεται ο νικητής του The Open, Henrik Senson με τον Σουηδό να είναι για την ώρα εξαιρετικά σταθερός, ενώ πίσω του ακολουθούν οι Martin Kaymer, Patrick Reed και Brooks Koepka.