Γκολφ – Hyundai TOC (R4): «Βασιλιάς» στη Χαβάη ο Spieth

Kapalua, Χαβάη-– Ο Jordan Spieth ολοκλήρωσε αυτό που ξεκίνησε από τον δεύτερο γύρο του Tournament of Champions κατακτώντας το 7ο PGA Tour στην καριέρα του. Ο 22χρονος, κάτοχος του Masters την περασμένη χρονιά, δεν είχε κανένα πρόβλημα για να διατηρήσει το μεγάλο προβάδισμα που είχε πάρει από τον τρίτο γύρο και με επτά birdies έφτασε τα 30 under-par φτάνοντας σε μια άνετη νίκη.

Ο Spieth μπορεί να μην ξεπέρασε το ρεκόρ του Νοτιοαφρικανού Ernie Elis (-31), ωστόσο έδειξε ότι συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και ότι δικαίως βρίσκεται στο νούμερο 1 του κόσμου.

Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο κάτοχος του τίτλου, Patrick Reed με 22 under-par παρά το γεγονός ότι για ακόμη μια ημέρα κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα (-6), ωστόσο ο Αμερικανός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τον καταστροφικό γύρο του συμπατριώτη του και δεύτερο μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου Brooks Koepka ο οποίος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με -2 κατακτώντας την τρίτη θέση.

Μαζί με τον Koepka ήταν και ένας ακόμη Αμερικανός, ο Brandt Snedeker, ο οποίος φάνηκε αρκετά σταθερός σε όλο το τουρνουά, όχι όμως ικανός για να απειλήσει τον Spieth ολοκληρώνοντας το τουρνουά με συνολική επίδοση 21 under-par.

Την καλύτερη επίδοση της τελευταίας ημέρας στο τουρνουά της Χαβάη την έκανε ο Αυστραλός και πρώην νούμερο 1 στον κόσμο Jason Day με 8 under-par καταλαμβάνοντας την 10η θέση.

Συνολικά πέντε Αμερικανοί βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις, ενώ από την ευρωπαϊκή ήπειρο την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ιρλανδός Padraig Harrington με 17 under-par ισοβαθμώντας με τον Αμερικανό Peter Malnati και τον Αργεντινό Fabian Gomez.

Τελικά αποτελέσματα

1. Jordan Spieth (ΗΠΑ) -30 (262) 2. Patrick Reed (ΗΠΑ) -22 (270) T3. Brandt Snedeker (ΗΠΑ) -21 (271) Τ3. Brooks Koepka (ΗΠΑ) -21 (271) 5. Rickie Fowler (ΗΠΑ) -20 (272) Τ6. Padraig Harrington (Ιρλανδία) -17 (275) T6. Fabian Gomez (Αργεντινή) -17 (275)

Τ6. Peter Malnati (ΗΠΑ) -17 (275)