Γκολφ – Canadian Open: Έγραψε ιστορία ο Vegas

Οντάριο, Καναδάς— Με ένα εξαιρετικό 8-under-par 72 στον τέταρτο γύρο ο Jhonattan Vegas έγινε ο πρώτος παίκτης από τη Βενεζουέλα που κατακτά το Canadian Open μία εβδομάδα πριν από το τελευταίο major της σεζόν.

Ο Vegas, αν και ξεκίνησε στο τουρνουά με 1-over-par 72 στη συνέχεια και για τρεις γύρους ήταν εξαιρετικά σταθερός με αποκορύφωμα τον τελευταίο γύρο, ο οποίος του χάρισε τον πρώτο PGA τίτλο στην καριέρα του.

Το πολύ καλό ξεκίνημα του Αμερικάνου Dustin Johnson (6-under-par) δεν είχε συνέχεια με αποτέλεσμα να βρεθεί στην δεύτερη θέση με διαφορά ενός χτυπήματος.

Στην ίδια θέση βρέθηκε και ο Ισπανός Jon Rahm, του οποίου κόστισαν τόσο ο δεύτερος, όσο και ο τρίτος γύρος, ενώ και ο Σκωτσέζος Martin Laird έμεινε πίσω από την κορυφή για ένα χτύπημα «πληρώνοντας» ουσιαστικά το 1-οver-par 72 του πρώτου γύρου.

Ο περσινός νικητής του Candian Open και νούμερο 1 στον κόσμο, Jason Day, αν και ξεκίνησε μέσα στο γκρουπ των πρωτοπόρων, το 4-over-par του δεύτερου γύρου τον άφησε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης, με τον Αυστραλό να καταλαμβάνει την 14η θέση.