Γκολφ – Barclays: Συνεχίζει ο McIlroy

Ο νούμερο 1 του κόσμου είχε 6 under-par 65 στο δεύτερο γύρο στο Ridgewood Country Club και βρίσκεται 5 χτυπήματα πίσω από τους Adam Scott και Cameron Tringale που μοιράζονται την κορυφή.

«Η δουλειά που έκανα χθες βοήθησε πραγματικά, βρήκα και πάλι το ρυθμό μου και τη ροή των πραγμάτων», είπε ο McIlroy«Πιστεύω ότι δεν έχασα green στις εμπρός 9. Γνώριζα ότι το παιχνίδι μου ήταν εκεί και απλά έπρεπε να αξιοποιήσω τις ευκαιρία που θα έδινα στον εαυτό μου».

Ο 25χρονος McIlroy, είπε μετά τον προηγούμενο γύρο ότι δεν έχει ξαναβρεί την αυτοσυγκέντρωσή του μετά από μία εβδομάδα όπου πανηγύρισε τρεις διαδοχικές νίκες περιλαμβάνοντας τον τίτλο στο βρετανικό όπεν και το PGA Championship.

«Με ρώτησαν χθες μετά την εμφάνισή μου αν θα παλέψω για να πάρω την πρόκριση στην συνέχεια. Είπα ότι ο αποκλεισμός δεν αποτελεί επιλογή. Γνωρίζω πόσο καλά παίζω και πόσο άνετος είμαι με το παιχνίδι μου, οπότε ακόμα και να χάνω ένα cut με κάνει να αισθάνομαι ότι θα ήμουν πολύ κακός στο παιχνίδι μου. Αυτός λοιπόν είναι ο λόγος που πίεσα λίγο περισσότερο χθες και σήμερα το πρωί ώστε  να διασφαλίσω ότι θα είμαι έτοιμος το απόγευμα».

Ο McIlroy ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τα par-5 στις πίσω 9, χρησιμοποιώντας το νέο 3-wood σημειώνοντας μερικά birdie και ανυπομονεί για το διήμερο. «Υπάρχει συνωστισμός στην κορυφή, παραμένω 5 χτυπήματα πίσω αλλά υπάρχουν πολλοί παίκτες μεταξύ ημών και των πρωτοπόρων», πρόσθεσε. «Θα προσπαθήσω λοιπόν να κάνω μερικούς γύρους παρόμοιους με τον σημερινό και μπορεί να φτάσω στη νίκη».