Γκολφ – Στην κορυφή του Tour Championship πέρασε ο Horschel

Ο 27χρονος Αμερικανός, 2ος στην κατάταξη του FedExCup μπαίνοντας στο τουρνουά αυτής της εβδομάδας είχε επίδοση 4-under-par 66 στο East Lake Golf Club με αποτέλεσμα να περάσει επικεφαλής στο 4ο και τελευταίο playoff τουρνουά της σεζόν με συνολική επίδοση 8-under total of 132.

Παρόλα αυτά, ο Βορειοϊρλανδός νούμερο 1 του κόσμου Rory McIlroy άρχισε την αντεπίθεσή του με 65 χτυπήματα – η καλύτερη επίδοση της ημέρας – και ισοβαθμεί στην 2η θέση με σύνολο 6 under.

Ισόβαθμοι με τον McIlroy είναι ο Αυστραλός Jason Day (67) και ο Αμερικανός Chris Kirk (68), ο πρωτοπόρος στην κατάταξη του FedExCup ο οποίος ήταν ισόβαθμος στην κορυφή με τον Horschel στον πρώτο γύρο.

Η μεγαλύτερη στιγμή της ημέρας όμως ήταν ένα tee shot του McIlroy στην 14η τρύπα όταν η μπάλα βρήκε σε ένα δέντρο και πέφτοντας κατέληξε στην τσέπη ενός θεατή.

Ο θεατής έμεινε ακίνητος μέχρι να βρεθεί δίπλα του ο McIlroy. Μετά από μία σύντομη συζήτηση και φέρνοντας τον πλησιέστερο κριτή, ο McIlroy πήρε την άδεια να χτυπήσει τη μπάλα από το σημείο. Από εκεί ο McIlroy βρήκε το green, αλλά ο οπαδός έμεινε χωρίς αναμνηστικό πέρα από μία χειραψία με τον κορυφαίο παίκτη στον κόσμο αυτή την εποχή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα tee shot του McIlroy καταλήγει σε παράξενο σημείο. Στο PGA Championship του 2012 στο Kiawah Island, το tee shot του McIlroy στην 3η τρύπα έστειλε τη μπάλα σε ένα δέντρο, παρόλα αυτά ο Βορειοϊρλανδός κέρδισε τον 2ο major τίτλο του.