Γκολφ – «Προσγείωση» στην πραγματικότητα για τον McIlroy

Ο νούμερο 1 του κόσμου, ο οποίος βοήθησε την Ευρώπη να φτάσει στη νίκη επί των ΗΠΑ το περασμένο διήμερο, είχε ένα birdie και 2 bogey στο Carnoustie, το ένα από τα τρία σκωτσέζικα γήπεδα που φιλοξενούν τη διοργάνωση. Ο Σκωτσέζος Stephen Gallacher, ο οποίος έχασε και τα δύο παιχνίδια του στο Ryder Cup, βρήκε τη φόρμα του με επίδοση 4-under-par 68, 4 χτυπήματα πίσω από τον πρωτοπόρο, τον Άγγλο Oliver Wilson.

Ο αρχηγός της νικήτριας ομάδας του Ryder Cup, ο Paul McGinley, είχε 72 χτυπήματα στην επιστροφή του στη δράση μετά το θρίαμβο επί των ΗΠΑ στο Gleneagles. Ο Γάλλος Victor Dubuisson, ο οποίος συνεισέφερε με 2,5 βαθμούς στη νίκη της Ευρώπης ως πρωτοεμφανιζόμενος, είχε 71 χτυπήματα και ήταν τρία χτυπήματα καλύτερος του συναθλητή του στο Ryder Cup, του Γερμανού Martin Kaymer.

Ο πρώην πρωταθλητής του βρετανικού Open, Padraig Harrington, είχε 66 χτυπήματα και βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης, ισόβαθμος με τον επίσης ΙρλανδόShane Lowry, ένα χτύπημα πίσω από το Γάλλο Raphael Jacquelin και δύο μακριά από τον Wilson. Τα άλλα δύο γήπεδα που φιλοξενούν το τουρνουά είναι το St Andrews και το Kingsbarns.