Γκολφ – Παρών στο Masters o Woods

Η συμμετοχή του Woods ήταν εξαιρετικά αμφίβολη μετά από τις άσχημες εμφανίσεις του στα τελευταία τουρνουά που αγωνίστηκε, με τον 14 φορές νικητή Major να χάνει το cut στο Phoenix και να αποσύρεται από το Farmers Insurance Open στο Torrey Pines.

Ο 39χρονος έβαλε τέλος στα σενάρια νέας απουσίας με μία απλή ανακοίνωση που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του: «Παίζω στο Masters», έγραψε. «Είναι πολύ σημαντικό για εμένα και θέλω να βρίσκομαι εκεί. Δούλεψα πολύ στο παιχνίδι μου και ανυπομονώ να πάρω μέρος. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στην Augusta και εκτιμώ την στήριξη όλων».

Με βαρύ ιατρικό ιστορικό λόγω των επεμβάσεων σε μέση και γόνατα, πολλοί άρχισαν να αναρωτιούνται αν ο Woods θα διεκδικήσει ξανά τίτλο σε ένα Major. Ο μοναδικός άνθρωπος στην ιστορία που έχει κερδίσει 4 διαδοχικά επαγγελματικά Majors – ένα επίτευγμα που σημείωσε το 2000-2001 – δεν έχει κερδίσει κάποιο από τα μεγαλύτερα τρόπαια του αθλήματος από το US Open του 2008, ένα τουρνουά που είχε διεξαχθεί στο Torrey Pines και μετά από μία μεγάλη απουσία από τη δράση λόγω επέμβασης στο γόνατο.