Γκολφ – Ανεβαίνει το επίπεδο στο ασιατικό γκολφ

Το OneAsia ωστόσο δεν έχει καν πλησιάσει τον στόχο των 35 τουρνουά καθώς διοργάνωσε μόλις επτά τουρνουά φέτος στην Ασία. Αυτή την εποχή δεν θεωρείται απειλή αν και ο πρόεδρος της Asian Tour, ο Kyi Hla Han αναγνωρίζει ότι τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ιδανικά για το δικό του tour στην περιοχή.

«Αυτά που προέβλεπε η OneAsia δεν συνέβησαν, οπότε δεν θεωρούμε πλέον τη διοργάνωση ως απειλή. Υπάρχει ακόμα κάποια σύγχυση, αλλά θα εστιάσουμε στη δική μας δουλειά και αισθάνομαι ότι κινούμαστε στον σωστό δρόμο».

Το επαγγελματικό γκολφ στην Ασία παραμένει διχασμένο. Ενώ το Asian Tour δείχνει να έχει ξεπεράσει τα προβλήματά του και να ανακάμπτει θετικά πολλά από τα τουρνουά συνεχίζουν να έχουν μικρά έπαθλα στο επίπεδο των 300.000 δολαρίων χωρίς να μπορούν να συναγωνιστούν τα διεθνή δεδομένα.

Φέτος υπήρξαν 16 τουρνουά ενώ άλλα 12 συνδιοργανώθηκαν είτε με το European, είτε με το PGA είτε με το Japan Tour. Ένα από τα ιδρυτικά μέλη του OneAsia, ο Ben Sellenger, ο οποίος αποχώρησε το 2011 και τώρα εργάζεται στην πατρίδα του (Αυστραλία) για λογαριασμό της Bastion EBA, αναγνωρίζει ότι η διοργάνωση δεν πέτυχε να πραγματοποιήσει τις προσδοκίες της.

«Οι προσδοκίες και τα σχέδια για το OneAsia βασίστηκαν στην συνεργασία της περιοχής με γνώμονα το μεγαλύτερο συμφέρον του παιχνιδιού», είπε ο Sellenger. «Αυτή η αρχή κατά κάποιο τρόπο χάθηκε στην πορεία με τη δημιουργία της πλατφόρμας αντί να ενώσει τις πλευρές να τις διχάσει για προσωπικούς, πολιτικούς και εμπορικούς λόγους».