Γιάννης Παττές: Με εντυπωσίασε η μεγάλη συμμετοχή στις μικρές κατηγορίες

Σαφώς σε μια διοργάνωση κύριοι πρωταγωνιστές είναι οι αθλητές. Ωστόσο σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να μην κάνουμε αναφορά στους συντελεστές. Στους ανθρώπους που δούλεψαν για να βγει αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα που παρακολουθήσαμε την περασμένη Κυριακή στα Κανάκια Σαλαμίνας.

Βασικός συντελεστής αυτής της προσπάθειας ήταν ο πρόεδρος του Α.Σ. Πρωτέα και έφορος των εθνικών ομάδων ΜΤΒ  κ. Γιάννης Παττές ο οποίος αμέσως μετά τις απονομές μίλησε στο othersportsnews.gr για τις εντυπώσεις του από τη διοργάνωση.

«Κάθε αγώνα τον νιώθω έντονα. Οι αγώνες που έγιναν στη Σαλαμίνα και διοργάνωσε ο Πρωτέας δίνουν μια αίγλη την οποία προσπαθώ να περάσω εδώ και καιρό. Αυτό που μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε πάρα πολύ ήταν ότι είχαμε πάρα πολλές συμμετοχές στις μικρές κατηγορίες (Μίνι Μικρά-Μίνι Μεγάλα-Πανκορασίδες-Παμπαίδες).

Για μένα είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός ότι αυτά τα παιδιά έρχονται και τρέχουν στους αγώνες γιατί ουσιαστικά αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του αθλήματος. Είχε πάρα πολύ κόσμο και πιστεύω ότι έγινε ένας αρκετά  καλός αγώνας. Σαφώς, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και του χρόνου θα προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο για να είμαστε καλύτεροι.

Φυσικά θα υπάρξει και συνέχεια και με άλλες διοργανώσεις. Αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα και τα πλάνα που δουλεύουμε με το Δ.Σ. του συλλόγου δεν είναι ανακοινώσιμα, όμως αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είναι μεγάλα. Θέλω από την πλευρά μου να ευχαριστήσω το othersportsnews που βρέθηκε και κάλυψε τους αγώνες. Η παρουσία σας ήταν σημαντική και δίνει κίνητρο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε».

Την ικανοποίησή του εξέφρασε με δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του Α.Σ. Πρωτέα κ. Παναγιώτης Βαξεβανίδης, ο οποίος στάθηκε στις πολλές συμμετοχές που είχε η διοργάνωση και μάλιστα με αθλητές που ήρθαν απ’ όλη την Ελλάδα. «Μετά από πολλές τέτοιου είδους διοργανώσεις είμαι για μια ακόμη φορά απόλυτα ικανοποιημένος.

Δικό μας μέλημα είναι να ευχαριστιούνται όλοι όσοι έρχονται και λαμβάνουν μέρος στους αγώνες μας, οι οποίοι έχουν καθιερωθεί και από ότι είδατε και εσείς έχουν έρθει αθλητές όχι μόνο από γύρω από την Αττική ή τη Σαλαμίνα, αλλά απ’ όλη την Ελλάδα γεγονός που με ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό, διότι στο σύλλογο προσπαθούμε πάρα πολύ προκειμένου να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε στις ποδηλατικές διαδρομές έτσι ώστε να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι».

Στο othersportsnews.gr μίλησε και ο έφορος του Πρωτέα κ. Χρήστος Παπαμιχαήλ, ο οποίος με τη σειρά του έκανε ειδική μνεία στη συμμετοχές, αλλά και στην προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος για την ανάδειξη του ΜΤΒ. «Ήταν ο τέταρτος και τελευταίος αγώνας Κυπέλλου ΜΤΒ XCO ΠΡΩΤΕΑ, που διοργάνωσε φέτος το νησί μας προκειμένου να αναδείξουμε το άθλημα του ΜΤΒ. Πιστεύω ότι καταφέραμε να προσελκύσουμε πολύ κόσμο, όχι μόνο από την Αττική, αλλά και εκτός.

Στόχος μας, εκτός από το ΜΤΒ, να αναδείξουμε την περιοχή και την πολύ όμορφη διαδρομή των αγώνων μέσα από ποδηλατικά μονοπάτια στο δάσος των Κανακίων. Επίσης, σημαντικό είναι το γεγονός ότι μπορέσαμε να φέρουμε τους νέους ανθρώπους κοντά στο ποδήλατο στην προσπάθειά μας για το αγαπήσουν. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις πολλές συμμετοχές, ελπίζω να το ευχαριστήθηκαν όλοι και τους περιμένουμε τη νέα χρονιά με περισσότερους και καλύτερους αγώνες και με μεγαλύτερη προβολή».

Παναγιώτης Γρούβας: Να βοηθήσουν οι άνθρωποι που αγαπούν το ποδήλατο

Η παρουσία της ομάδας του πολύτιμη, αλλά και καθοριστική. Ειδικά το στιγμιότυπο με την σπασμένη αλυσίδα του Ορφέα Συρίγου, ο οποίος μάλιστα κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση στην κατηγορία των Παίδων, μιλάει από μόνο του.

Ο Παναγιώτης Γρούβας, στους συγκεκριμένους αγώνες ήταν ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα, όχι μόνο από υλικοτεχνικής πλευράς, για να βοηθήσει στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης, με απόλυτη ψυχραιμία, προσπάθεια και κυρίως με μεγάλη αγάπη για το ποδήλατο, αλλά και για τους αθλητές.

Ο επικεφαλής της ομάδας Grouvas Bikes μίλησε στο othersportsnews.gr, ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα σε αυτούς που αγαπούν και θέλουν να βοηθήσουν για την ανάπτυξη του αθλήματος.

«Από την πλευρά μας υποσχεθήκαμε για τη φετινή χρονιά στον πρόεδρο του συλλόγου κ. Γιάννη Παττέ να συνδράμουμε με τη βοήθεια μας υλικοτεχνικά για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων. Όσο για τον αγώνα, οι αθλητές τα είπαν όλα. Ελπίζω και του χρόνου να υπάρξουν τέτοιες διοργανώσεις και να υπάρξουν άνθρωποι που αγαπούν το ποδήλατο για να μπορέσουν να βοηθήσουν.

Κι αυτό γιατί χωρίς τη συνδρομή αυτών των ανθρώπων τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Εύχομαι να συνεχίσουν να γίνονται αγώνες γιατί το επίπεδο γίνεται ακόμα καλύτερο. Σε αυτό σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα ΜΜΕ. Να φανταστείτε ότι στο εξωτερικό υπάρχουν εφημερίδες που έχουν, σε καθημερινή βάση, ρεπορτάζ όχι από έναν, αλλά από πολλούς αγώνες, γεγονός που δίνει μεγάλο κίνητρο στους αθλητές και στις ομάδες».