Από το Osijek στην Antwerp….

Για το Osijek της Κροατίας αναχώρησε την Τετάρτη το πρωί η Εθνική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι έξι αθλητές μας Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκοι), Βασίλης Τσολακίδης (δίζυγο), Βλάσης Μάρας (μονόζυγο), Λευτέρης Κοσμίδης (έδαφος), Δημήτρης Μαρκούσης (έδαφος) και ο «νέος» της παρέας Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο), μαζί με την Βάσω Μιλλούση (δοκό ισορροπίας) έχουν ως στόχο την «καθαρή» παρουσίαση των προγραμμάτων τους, αλλά και να προετοιμαστούν ακόμα καλύτερα, σε μια δυνατή διοργάνωση, για το μεγάλο ραντεβού στην πόλη Antwerp του Βελγίου όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (30.09-06.10).

Εκτός από την τελική πρόβα ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, οι Έλληνες αθλητές στοχεύουν σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο να πλασαριστούν στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης της FIG, καθώς με αυτόν τον αγώνα ολοκληρώνεται η σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Την ελληνική αποστολή πλαισιώνουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Αλέκος Ιωακειμίδης, Γιώργος Αγγέλου, Κώστας Σιούτης και οι διεθνείς κριτές Νίκος Προβιάς και Τατιάνα Τσάλιου.

Λίγο πριν από την αναχώρηση της Εθνικής ομάδας ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε στο othersportsnews.gr γι’ αυτή τη σημαντική διοργάνωση.

«Αυτό που περιμένω στο Osijek, περιμένω να γίνει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όσο αφορά το αποτέλεσμα. Δηλαδή αν κάνω αυτό που πρέπει να κάνω πάνω-κάτω το ίδιο αποτέλεσμα περιμένω και στο Βέλγιο. Κι αυτό γιατί οι αθλητές που συμμετέχουν στην Κροατία είναι οι ίδιοι που θα πάρουν μέρος και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, εκτός ενός Βραζιλιάνου που θα απουσιάζει.

Στόχος είναι πάντα το μετάλλιο, αλλά ο πρώτος στόχος είναι ο τελικός. Είναι ένα άθλημα που κρίνεται στις λεπτομέρειες μπορεί να συμβούν τα πάντα. Αυτή η διοργάνωση αναμένεται να είναι υψηλού επιπέδου, τουλάχιστον στους κρίκους, καθώς τουλάχιστον 16 αθλητές έχουν ισάξια προγράμματα.

Από την πλευρά μου θα κάνω το ίδιο πρόγραμμα που έκανα και στο Ευρωπαϊκό με τη μοναδική διαφορά ότι δεν θα συμπεριλάβω τον τελευταίο ανάποδο σταυρό και ο αρχικός βαθμός δυσκολίας από 7.00 θα πάει στο 6.90 με στόχο την «καθαρή» εκτέλεση.

Ακόμα και το 6.90 είναι η μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας που υπάρχει, οπότε τον χαμηλώσαμε10 εκατοστάγια να μπορέσει να εκτελεστεί πιο καθαρά το πρόγραμμα. Το καλό είναι ότι δουλεύω πάνω σε αυτό το πρόγραμμα πολύ πριν από το Ευρωπαϊκό της Μόσχας και ήταν πιο «επιβαρημένο» με το 7.00 και με το να αφαιρέσω ένα πολύ δυναμικό στοιχείο το πρόγραμμα «καθαρίζει» αρκετά κάτι που αναμένεται να με βοηθήσει πολύ».