Αλεξίπτωτο πλαγιάς – EUPAC 2016: Συνεχίζει να προηγείται ο Sluga, αλλαγή σκηνικού στις γυναίκες

Paluknys, Λιθουανία— Ο Matjaz Sluga, μετά από τρεις εξαιρετικές προσγειώσεις, διατηρεί το προβάδισμα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακριβείας, έχοντας 11 βαθμούς. Το καλό μομέντουμ του Victor Buchkov, ο οποίος στον 3ο και 4ο γύρο είχε δύο προσγειώσεις στο κέντρο, δεν συνεχίστηκε με τον Βούλγαρο πιλότο να χάνει έδαφος παραμένοντας ωστόσο στη δεύτερη θέση με 16 βαθμούς.

Μαζί με τον Buchkov βρίσκεται ο επίσης Σλοβένος Rok Preloznik όντας εντυπωσιακός στους τελευταίους γύρους δείχνοντας ότι μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και τον τίτλο, αν φυσικά καταφέρει να επιδείξει την ίδια σταθερότητα και στους εναπομείναντες γύρους.

Στην 4η θέση συγκατοικούν ο Τσέχος Tomas Lednik και ο Ρώσος Ivan Pavlov με 17 βαθμούς, ενώ η καλύτερη επίδοση στον 7ο γύρο ήρθε από τον συμπατριώτη του Pavlov, Goran Djurkovic, ο οποίος προσγειώθηκε με ακρίβεια, ενώ το ίδιο έκανε και ο Τσέχος Radek Vaclavik.

Αντίθετα στις γυναίκες είχαμε αλλαγές στην κορυφή της γενικής, με την Ρωσίδα Tamara Kostic να περνάει στην πρώτη θέση έχοντας 78 βαθμούς. Η μέχρι πρότινος πρωτοπόρος Marketa Tomaskova είχε έναν άτυχο 7ο γύρο καθώς δεν μπόρεσε να προσεγγίσει με ακρίβεια τον διαμέτρου 5μ. κύκλο χάνοντας σημαντικούς βαθμούς και πλέον βρίσκεται στην δεύτερη θέση με σύνολο 117 βαθμούς.

Στην τρίτη θέση με 124 βαθμούς, βρίσκεται η Λιθουανή Rimante Verbylaite Tzovola, οι προσπάθειες της οποίας χειροκροτήθηκαν από το λιθουανικό κοινό που είχε μαζευτεί για ακόμα μία ημέρα στο Paluknys.

Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν οι Katie Lawrence (Μ.Βρετανία) με 126 βαθμούς, Milica Marinkovic (Ρωσία) με 257 βαθμούς και Veronika Culkova (Τσεχία) με 535 βαθμούς.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακριβεία στο αλεξίπτωτο πλαγιάς συνεχίζεται με τους αγώνες να ολοκληρώνονται την Κυριακή 17 Ιουλίου.