Αλεξίπτωτο πλαγιάς – EUPAC 2016: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Matjaz Sluga

Paluknys, Λιθουανία— Σταθερός και πειθαρχημένος μέχρι το τέλος, ο Matjaz Sluga δεν είχε κανένα πρόβλημα για να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι τον 12ο γύρο. Ο Σλοβένος με 31 βαθμούς ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακριβείας που διεξήχθη στη Λιθουανία.

Κι ενώ η πρώτη θέση ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ποτέ, στη δεύτερη είχαμε ανατροπή με τον Βούλγαρο Viktor Buchkov, ο οποίος βρισκόταν πίσω από τον Sluga, στους τελευταίους δύο γύρους έχασε τη σταθερότητα που εμφάνισε μέχρι σε εκείνο το σημείο με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 35η θέση.

Τελικά αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ακριβείας

Στη δεύτερη βρέθηκε ο Ρώσος Goran Djurkovic, ο οποίος έκανε μια καταπληκτική προσγείωση στον τελευταίο γύρο συγκεντρώνοντας συνολικά 39 βαθμούς. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο συμπατριώτης του Ivan Pavlov που είχε 43 βαθμούς ενώ την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Rok Preloznik (46), Dejan Valek (51) και Radek Vaclavik (52).

Στις γυναίκες πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Ρωσίδα Tamara Kostic, η οποία μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε τις πρώτες ημέρες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κατάφερε να σταθεροποιήσει τις προσγειώσεις της και με σύνολο 122 βαθμούς να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Βρετανή Katie Lawrence με 255 βαθμούς, ενώ τρίτη ήταν η Ρωσίδα Milicia Marinkovic με 292 βαθμούς.