Αλεξίπτωτο πλαγιάς – #EUPAC 2016: Προβάδισμα για Sluga

Paluknys, Λιθουανία—   O Matjaz Sluga βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης μετά από τις πρώτες πέντε προσπάθειες έχοντας 8 βαθμούς με τον Σλοβένο να έχει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα έχοντας έναν βαθμό στους πρώτους δύο γύρους, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Πίσω του είναι ο Βούλγαρος Victor Buchkov με 9, όπως και ο Σλοβένος Jaka Gorenc, ενώ πίσω από την πρώτη τριάδα βρίσκεται ο Τσέχος Tomas Lednik με 11 βαθμούς. Μάλιστα ο Gorenc, αν και είχε έναν τραγικό πρώτο γύρο, όμως από εκεί και πέρα ήταν εντυπωσιακός ανεβαίνοντας στην 2η θέση.

Εντυπωσιακή ήταν και προσπάθεια του Βούλγαρου Victor Buchkov, ο οποίος είχε δυο προσγειώσεις ακριβώς στον κέντρο του κύκλου τόσο στον τρίτο, όσο και στον τέταρτο γύρο.

Την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο τρίτος Σλοβένος, Rok Preloznik έχοντας 11 βαθμούς, αλλά και ο Ρώσος πιλότος Ivan Pavlov που έχει 13 βαθμούς.

Στην κατηγορία των γυναικών η Τσέχα Marketa Tomaskova είναι στην κορυφή μετά την ολοκλήρωση των πρώτων πέντε γύρων, με 34 βαθμούς. Από πίσω βρίσκεται η Ρωσίδα Tamara Kostic (54), ενώ στην τρίτη θέση είναι η Λιθουανή Rimante Verbylaite-Tzovola με 106 βαθμούς.

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακριβείας, που διεξάγεται στο νοτιοαναταλικό μέρος της Λιθουανίας, συμμετέχουν συνολικά 75 πιλότοι από 18 χώρες (Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Λευκορωσία, Ρωσία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβενία, Ολλανδία, Σερβία, Κόσοβο, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Μ.Βρετανία, Τουρκία, Μολδαβία) σε ένα πραγματικά συναρπαστικό θέαμα.

«Οι αγώνες ακριβείας είναι πολύ ελκυστικό για το κοινό», θα πει η επικεφαλής της διοργάνωσης Violeta Masteikiene. «Οι πιλότοι πετούν από σχετικά χαμηλό ύψος και αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να προσγειωθούν στο κέντρο ενός κύκλου διαμέτρου 5μ., κάτι που μοιάζει από ψηλά σαν ένα νόμισμα του ενός ευρώ. Περιμένουμε ωραίους αγώνες από τους καλύτερους πιλότους στην Ευρώπη».