Αλεξίπτωτο πλαγιάς – Ο Βούλγαρος Georgiev νικητής στους αγώνες ακριβείας

Μετά από την αναβολή μιας εβδομάδας λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, διεξήχθησαν στη Δράμα οι αγώνες ακριβείας με τη συμμετοχή 28 πιλότων, η πλειοψηφία τους από Ελλάδα και Βουλγαρία, ενώ μέσα σε αυτούς υπήρχαν και δύο γυναίκες, η Rinante Verbylaite (Λιθουανία) και η Nikolina Ileva (Βουλγαρία).

Η απογείωση έγινε από 480μ. απόλυτο υψόμετρο στη νότια πλευρά του λόφου Κορύλοβος (βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Δράμας), ενώ η προσγείωση ήταν στα 150μ. υψόμετρο δίπλα στον περιφερειακό δρόμο της πόλης.

Ο μέγιστος αριθμός των προσπαθειών ήταν έξι, ωστόσο οι πιλότοι πραγματοποίησαν τέσσερις προσπάθειες με τον Βούλγαρο Vaselin Georgiev να κατακτά την πρώτη θέση με 41 πόντους στο σύνολο.

Ο Georgiev φάνηκε αρκετά σταθερός σε σχέση με τους υπόλοιπους πιλότους, καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων έχοντας 10, 9, 16, και 6 πόντους στις τέσσερις προσπάθειες που επιχείρησε.

Τον ακολούθησε στη βαθμολογία ο συμπατριώτης του Stefan Milushev, που μπορεί να μην έκανε σχετικά καλή αρχή (30 πόντοι), όμως στη συνέχεια σταθεροποίησε την πορεία του και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 48 πόντους.

Τρίτος ήταν ο Tzvetan Tzolov, ο οποίος συγκέντρωσε 58 πόντους, ενώ στην 4η θέση βρέθηκε ο Valery Tzvetanov με 93 πόντους. Την πρώτη 6άδα συμπλήρωσαν ο Georgi Georgiev με 286 πόντους και η εντυπωσιακή Rimante Verbylaite με 565 πόντους.

Από ελληνικής πλευράς πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Σάββας Κακουλίδης, ο οποίος είχε ένα πολύ καλό ξεκίνημα, ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του συγκεντρώνοντας 783 πόντους καταλαμβάνοντας την 8η θέση.

Τον Κακουλίδη ακολούθησε στη βαθμολογία ο Ηλίας Κλειδαρας τερματίζοντας στην 9η θέση με 993 πόντους, ενώ ο τρίτος καλύτερος Έλληνας στη βαθμολογία ήταν ο Στάθης Αϊβατζίδης που πλασαρίστηκε στην 11η θέση με 1155 πόντους.

Θυμίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες βρίσκονται στην ατζέντα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FAI) και είναι κατηγορίας 2.