Αιωροπτερισμός – Zoncolan-Όλυμπος: Ολοκληρώθηκε η αποστολή!

«…έχουμε ολοκληρώσει το ταξίδι μας, αν και το όνειρο δεν τελειώνει ποτέ. Έχουμε δει περισσότερα απ’ όσα περιμέναμε και πιέσαμε τους εαυτούς μας περισσότερο απ’ ότι αντέχαμε. Κερδίσαμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε χάρη σε όσους μας ακολούθησαν σε αυτό το ταξίδι και στις φιλίες που δημιουργήθηκαν μέσα από αυτό, οι οποίες δοκιμάστηκαν σε στιγμές έντονης κούρασης και θυμού…»

Αυτό είναι ένα μικρό απόσπασμα από το ημερολόγιο του Suan Salenati το οποίο ενημέρωνε σε κάθε πτήση του σε αυτό το απίστευτο ταξίδι που διήρκησε 42 ημέρες. Από τις 10 Αυγούστου και την απογείωση του από το βουνό Zoncolan μέχρι την προσγείωση του στην παραλία του Λιτόχωρου χθες (21.09) το μεσημέρι.

Συνοδοιπόρος, ο εκκεντρικός και παράλληλα ακούραστος Manuel Vizzi, ο οποίος πέταξε μαζί του συνοδεύοντας τον τόσο στη γη, όσο και στον αέρα και μάλιστα ήταν ο πρώτος που έφτασε στον προορισμό με μια διαφορά λίγων λεπτών.

Αν και ο καιρός δεν ήταν «σύμμαχος» για μια ακόμη φορά, κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να φτάσουν στο στόχο τους. Πρώτος προσγειώθηκε ο Manuel Vizzi, ο οποίος κινήθηκε από τη Βόρεια πλευρά του Ολύμπου σε ύψος2.500 μέτρων, ωστόσο ο Suan Salenati κατευθύνθηκε πάνω από το «στεφάνι του Δία» ή αλλιώς το «θρόνο του Δία» για να συναντηθεί με τον έτερο πιλότο στην παραλία του Λιτόχωρου.

Στους παρακάτω χάρτες θα δείτε τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δύο πιλότοι, ενώ παρακολουθήστε και ένα ενδιαφέρον video από την ιταλική τηλεόραση και συγκεκριμένα από το κανάλι του Ούντινε Telefriuli το οποίο περιγράφει την προσγείωση των δύο πιλότων.

Η στιγμή που οι δύο πιλότοι βρίσκονταν στη νότια πλαγιά του Ολύμπου

Η προσγείωση στο Λιτόχωρο από τον Manuel Vizzi

Η προσγείωση που ακολούθησε από τον Suan Salenati