Αιωροπτερισμός – Zoncolan-Όλυμπος: Η πτήση των Suan Salenati και Manuel Vizzi μέσα από χάρτες

Κι ενώ η αγωνία παραμένει, καθώς το απίστευτο εγχείρημα των Suan Salenati και Manuel Vizzi φτάνει στο αποκορύφωμά του, καθώς οι δύο Ιταλοί αυτή την ώρα βρίσκονται κοντά στην παραλία του Λιτόχωρου όπου και θα προσγειωθούν ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο ένα ταξίδι 1.500χλμ. μέσα σε 40 ημέρες! Στη συνέχεια θα δείτε αναλυτική την πορεία που χάραξαν, από τη στιγμή που μπήκαν στην Ελλάδα.

Παρασκευή 20.09 (βράδυ)

Ο Suan Salenati έχει κατασκηνώσει στην κορυφή των του όρους Τίταρος, πάνω από το καταφύγιο και ο Manuel Vizzi στο Πλατανόρευμα ανατολικά από τα Σέρβια.

Νωρίς το πρωί ο Vizzi θα ξεκινήσει για την κορυφή για να συναντήσει τον Salenati. Πρέπει να διανύσει 36.4 χλμ, οπότε η συνάντηση των δύο Αιωροπτεριστών θα γίνει γύρω στο μεσημέρι.

Αν όλα πάνε καλά θα είναι και η τελευταία πτήση μέχρι τον τελικό προορισμό που είναι το Λιτόχωρο. Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, όπως φαίνεται και στο κάτωθι σχήμα, μάλλον θα τους βοηθήσει να τελειώσουν την προσπάθεια. Με βορειανατολικο άνεμο πετώντας την Βορειανατολική πλευρά της οροσειράς και με στροφή του ανέμου προς Β-ΒΔ στην κορυφή των θερμικών είναι ότι καλύτερο για να τελειώσουν το εγχείρημά τους ποιο εύκολα.

Με το λίφτ των θερμικών να κυμαίνεται από 2000μ. έως τα3000 μέτρακοντά στην οροσειρά.

Ας δούμε λίγο την διαδρομή του Salenati στην Ελλάδα:

Τετάρτη 18.09 και ώρα 13:54:16 απογειώθηκε από την Οχρίδα (ΠΓΔΜ), μετά από καταπληκτική πτήση, αφού πέρασε από τρεις χώρες (ΠΓΔΜ-Αλβανία-Ελλάδα) προσγειώθηκε στην Γαλατιανή κοντά στην Σιάτιστα στις 18:38:59.

Πέμπτη 19.09 και ώρα 08:44:59 ξεκίνησε για το σημείο απογείωσης πάνω από την Σιάτιστα, όπου και έφθασε στις 11:02:59

Στις 14:40:20 απογειώθηκε από Σιάτιστα με κατεύθυνση Νότια προς Όλυμπο. Στις 16:26:59 προσγειώθηκε στην προσγείωση των Σερβίων περιμένοντας και τον Vizzi, ο οποίος όμως προσγειώθηκε στην Σιάτιστα.  Διανυκτέρευσαν στον ξενώνα στην Καστανιά, με την πλήρη και υποδειγματική φιλοξενία.

Παρασκευή 20.09  και ώρα 14:30:59 απογειώθηκαν από Καστανιά και ο Salenati προσγειώθηκε στις 15:30:59 πάνω από το καταφύγιο στον Βελβεντό, ο δε Vizzi δεν τα κατάφερε και προσγειώθηκε στο Πλατανόρευμα.

Το σημείο προσγείωσης και το σημείο διανυκτέρευσης

Oλη η διαδρομή τους στην Ελλάδα

ΣΗΜ: Ευχαριστούμε θερμά τον Γιάννη Μητρόπουλο για την πολύτιμη βοήθειά του προκειμένου να καλύψουμε όσο πιο έγκυρα μπορούμε αυτό το εκπληκτικό εγχείρημα των δύο Ιταλών πιλότων.