Αιωροπτερισμός – Και εγένετο… task 2!

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες αναβολές οι πιλότοι κατάφεραν να πετάξουν και να ολοκληρώσουν το 2ο task στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Sigillo της Ιταλίας. Βέβαια, η προσπάθεια ήταν μεγάλη καθώς υπήρχε αρκετή συννεφιά καθ’ όλη τη διάρκεια του task, παρά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για ηλιοφάνεια. Σήμερα τα πράγματα είναι δύσκολα και είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούμε σε ακόμα μια αναβολή καθώς από το πρωί άρχισε να βρέχει, ενώ οι άνεμοι συνεχίζουν να είναι πολύ δυνατοί.

Αγωνιστικά η χθεσινή μέρα δεν έκρυβε και πολλές εκπλήξεις για τις πρώτες θέσεις με τους Ιταλούς Chiec και Plonerνα τερματίζουν στις δυο πρώτες θέσεις, ενώ τρίτος ήρθε ο Αυστριακός Ruhmer. Από ελληνικής πλευράς  οι Παπακώστας και Σπυρέλης έκαναν μεγάλη προσπάθεια με τον πρώτο να τερματίζει στην 120η θέση και τον δεύτερο 140η θέση. Μετά τη ολοκλήρωση των πρώτων 2 task,στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Ιταλός Plonerμε 1961β, ακολουθεί ο συμπατριώτης του Chiecμε 1953β, ενώ στην 3η θέση βρίσκεται ο Σλοβένος Cricarμε 1876β.

Ο Βαγγέλης Παπακώστας είναι στην 123η θέση έχοντας μέχρι τώρα 422β., ενώ ο Αντώνης Σπυρέλης καταλαμβάνει την 143η θέση με 145β. Στη βαθμολογία των χωρών η Ιταλία είναι πάντα πρώτη έχοντας 5721β, στην 2η θέση είναι η Γαλλία με 5233β, ενώ ακολουθεί η Αυστρία με 5036β. Η Ελληνική ομάδα είναι στην 31η θέση έχοντας 567β.

Δείτε εδώτα αποτελέσματα του 2ου task

Δείτε εδώ την συνολική βαθμολογία των πιλότων

Δείτε εδώ την συνολική βαθμολογία των χωρών