Έπιασε κορυφή ο Tiger Woods

Ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος γύρος του WGC-Bridgestone, ου διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Akron του Ohi με τον Tiger Woods να αποδεικνύει για πιο λόγο το τουρνουά αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα του.

Ο 37χρονος έκανε τρομερά πράγματα στον δεύτερο γύρο και κατάφερε να ξεπεράσει τον Webb Simpson από την κορυφή κάνοντας μία εκπληκτική επίδοση με εννέα κάτω από το par (61), ξεσηκώνοντας όλους όσους βρέθηκαν στο Firestone Country Club.

Αναλυτικά το νούμερο ένα του κόσμου ολοκλήρωσε και τις 18 τρύπες έχοντας συνολικά 1 eagle (μόλις στη δεύτερη τρύπα), 7 birdie και 10 par, ενώ το ποσοστό του στο πράσινο ήταν 80,56%!

«Ήταν ένας πολύ καλός γύρος για εμένα» τόνισε ο Woods. «Μπορώ να πω ότι αισθάνομαι πολύ καλά, έχω ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον ώμο και πιστεύω ότι θα συνεχίσω έτσι μέχρι το τέλος».

Θυμίζουμε ότι ο Woods είναι ο πολυνίκης του θεσμού έχοντας κατακτήσει επτά τρόπαια, αν και από το τελευταίο έχουν περάσει ήδη τέσσερα χρόνια (2009).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με την επίδοση αυτή ο Αμερικάνος ισοφάρισε το δικό του ρεκόρ το οποίο έχει κάνει το 1999 στο τουρνουά Byron Nelson, το 2000 και πάλι στο Firestone, αλλά και το 2005 στο Buick Open.

O Tiger Wodds κυνηγάει πλέον το μαγικό νούμερο 59, επίδοση την οποία έχει κάνει ο Αυστραλός Stuart Appleby στο Greenbrier Classic το 2010.

Από κοντά ο Keegan Bradley

Η αμέσως καλύτερη επίδοση της δεύτερη ημέρας ήταν αυτή του Keegan Bradley. Ο περσινός νικητής του τουρνουά, έκανε δύο κάτω από το par (68), έχοντας ολοκληρώσει τις προσπάθειες του με 4 birdie, 2 bogey και 12 par, πιάνοντας όμως την δεύτερη θέση έχοντας μέχρι στιγμής 134 strokes επτά λιγότερα από τον πρωτοπόρο Woods.

Τα ίδια strokes έχει κάνει και ο Άγγλος Chris Wood ο οποίος είχε την ίδια επίδοση με τον Bradley, ενώ αμέσως πιο κάτω με 135 strokes βρίσκονται οι Bill Haas (ΗΠΑ) και ο Σουηδός Henrik Stenson.

Όσο για το νούμερο δύο στον κόσμο Rory McIlroy τα πράγματα συνεχίζουν να είναι δύσκολα, καθώς ο golfer από τη Β. Ιρλανδία είχε μόλις 3 birdie, 12 par, 2 bogey, αλλά και 1 double-bogey!

O McIlroy δυσκολεύτηκε αρκετά στην τρύπα νούμερο 14 στην οποία έκανε και το double-bogey, ωστόσο στις επόμενες τέσσερις είχε δύο par και δυο birdie σώζοντας κάπως την κατάσταση.