Έξι εβδομάδες εκτός παγοδρομίων η Kim Yuna!

Την απουσία της Kim Yuna για διάστημα έξι εβδομάδων ανακοίνωσε η ομοσπονδία παγοδρομιών της Κορέας έπειτα από τον τραυματισμό της τελευταίας κατά τη διάρκεια προπόνησης στην πατρίδα της.

Η «χρυσή» ολυμπιονίκης, στο καλλιτεχνικό πατινάζ, στους Αγώνες του Βανκούβερ τραυματίστηκε στο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδίας θα μείνει εκτός αγώνων για έξι εβδομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να απουσιάσει από δύο πολύ σημαντικές διοργανώσεις, όπως στο Grand Prix του Καναδά (25-27.10) και το Trophee Eric Bombard (15-17.11) που θα διεξαχθεί στη Γαλλία.

Αν συμβεί αυτό θα χάσει σημαντικό έδαφος από την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Scohi της Ρωσίας (τον επόμενο Φεβρουάριο), καθώς και οι δύο παραπάνω διοργανώσεις είναι πολύ δυνατές και θα παραβρεθούν, σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Η Kim Yuna είναι μια εκ των κορυφαίων αθλητριών αυτή τη στιγμή στο άθλημα έχοντας κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ (2010), είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στους αγώνες που έγιναν τον περασμένο Μάρτιο στο Λονδίνο, ενώ έχει ένα ακόμα χρυσό στην ίδια διοργάνωση το 2009 (Λος Άντζελες).

Επίσης έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα των τεσσάρων Ηπείρων το 2009 (Βανκούβερ), αλλά και τρία χρυσά μετάλλια από τα τέσσερα μεγάλα grand prix που έχει συμμετάσχει στην καριέρα της!