Άρση Βαρών – IWF WCH 2015: Οι πιο δυνατοί του κόσμου στο Χιούστον

Χιούστον, ΗΠΑ— Το συνεδριακό κέντρο George R. Brown ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους 745 αθλητές και αθλήτριες από 105 χώρες οι οποίοι θα πάρουν μέρος στο μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς για την άρση βαρών.

Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει αρκετές ιδιαιτερότητες, σε σχέση με τα προηγούμενα, αλλά και αρκετά ρεκόρ πριν καν ξεκινήσει.

Το πρώτο έχει να κάνει με τις συμμετοχές των αθλητών και των αθλητριών, με τις 745 να ξεπερνούν τις 626 της Αθήνας το 1998, ενώ το δεύτερο αφορά τις χώρες με τις 105 που θα βρεθούν στο Χιούστον να είναι κατά 18 περισσότερες από τις 87 που συμμετείχαν στο Παρίσι το 2011.

Από τις 105 χώρες οι 16 θα κάνουν ντεμπούτο στο Χιούστον. Αυτές είναι το Αφγανιστάν, το Κουρακάο, η Εσθονία, το Γκουάμ, το Κιριμπάτι, το Κόσοβο, τα Νησιά Μάρσαλ, το Παλάου, η Παπούα Νέας Γουινέας, η Σιέρα Λεόνε, τα Νησιά Κουκ, η Αρούμπα, ο Λίβανος, το Άιλαντ, η Νικαράγουα, και τα Νησιά Σολομώντα.

Στη διοργάνωση θα δώσουν το παρών 5 ολυμπιονίκες του Λονδίνου, αλλά και 10 αθλητές και αθλήτριες που θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρσι στο Καζάν.

Ολυμπιονίκες (2012, Λονδίνο)

(Γ)63κ. MANEZA Maiya (KAZ) – Φέτος θα αγωνιστεί στα 69κ. (Γ)75κ. PODOBEDOVA Svetlana (KAZ) (Α)56κ. OM Yun Chol (Β.ΚΟΡ) (Α)62κ. KIM Un Guk (Β.ΚΟΡ)

(Α)77κ. LU Xiaojun (ΚΙΝ)

Παγκόσμιοι πρωταθλητές (2014, Αλμάτι)

(Γ)58kg DENG Mengrong (ΚΙΝ) (Γ)63kg DENG Wei (ΚΙΝ) (Γ)69kg RYO Un Hui (Β.ΚΟΡ) (Γ)75kg EVSTIUKHINA Nadezhda (ΡΩΣ) (Γ)+75kg KASHIRINA Tatiana (ΡΩΣ) (Α)56kg OM Yun Chol (Β.ΚΟΡ) (Α)62kg KIM Un Guk (Β.ΚΟΡ) (Α)85kg ROSTAMI Kianoush (ΙΡΝ) (Α)94kg KYDYRBAYEV Zhassulan (KAZ)

(Α)+105kg ALBEGOV Ruslan (ΡΩΣ)

Η ελληνική συμμετοχή

Την Ελλάδα, τη χώρα με τα 36 μετάλλια στη διοργάνωση, θα εκπροσωπήσει η Ευτυχία Ανανιάδου που θα συμμετάσχει στην κατηγορία των +75κ. Η Ελληνίδα αθλήτρια θα μπει στη μάχη του παγκοσμίου πρωταθλήματος το επόμενο Σάββατο (28.11), ενώ μαζί με τον προπονητή της, Γιάννη Κατσαϊδώνη, βρίσκονται ήδη στο Χιούστουν προκειμένου να προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορεί για το μεγάλο ραντεβού.

Η Ανανιάδου, που στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατέκτησε την 5η θέση, σε δηλώσεις της στο sportsfeed.gr μίλησε λίγο πριν την αναχώρησή της για το Χιούστον κάνοντας λόγο για τους στόχους της στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα: «Νιώθω πολύ καλά, πάρα πολύ καλά! Σχεδόν ολοκληρώνουμε την προετοιμασία μας πριν το μεγάλο αγώνα και είμαι χαρούμενη γιατί έχουν επιτευχθεί όλοι οι στόχοι που έχουμε θέσει έως τώρα.

Είμαι καλά σωματικά και ψυχολογικά δίνοντας μου ακόμα περισσότερη δύναμη για την συνέχεια. Αγωνίζομαι στις 28 και επιστρέφω στις 29, ωστόσο θεωρώ πως θα έχω μέρες να συνέλθω από την όλη κόπωση και να εγκλιματιστώ όταν φτάσω, λόγω του ότι φεύγουμε μια εβδομάδα νωρίτερα».