Άρση Βαρών – EWCH 2016: Πανελλήνιο ρεκόρ και 11η θέση για την Μπεντέλη

Φόρντε, Νορβηγία— Η δεύτερη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Νορβηγίας ήταν εντυπωσιακή για τα ελληνικά χρώματα και συνδυάστηκε με Πανελλήνιο ρεκόρ! Η Κωνσταντίνα Μπεντέλη σήκωσε στο ζετέ 101κ. και στο σύνολο 186κ. και σημείωσε Πανελλήνιο ρεκόρ Νέων Γυναικών στην κατηγορία των 58κ..

Το προηγούμενο Πανελλήνιο ρεκόρ είχε η Κωνσταντίνα Λάπου με 100 κ. στο αρασέ (13/3/2008 στη Γερμανία), ενώ η ίδια αθλήτρια κατείχε και το Πανελλήνιο ρεκόρ στο σύνολο 184κ. που το έκανε στην ίδια διοργάνωση το 2008. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε στο αρασέ 85κ. και με 186κ. στο σύνολο κατέλαβε την 11η θέση.

«Ψυχολογικά και αγωνιστικά νομίζω ότι ήμουν έτοιμη για το Πανελλήνιο ρεκόρ», δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο επίσημο site της Ομοσπονδίας. «Πίστευα ότι θα μπορούσα να σηκώσω τα κιλά, μιας και οι προπονήσεις το τελευταίο διάστημα πήγαιναν εξαιρετικά. Είμαι πολύ χαρούμενη από το Πανελλήνιο ρεκόρ και τέτοιες διακρίσεις σου δίνουν μεγάλη δύναμη για τη συνέχεια» τόνισε αρχικά η Μπεντέλη και στη συνέχεια σχολίασε τη συνολική της εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Παρόλα αυτά δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένη. Η 11η θέση στην Ευρώπη νομίζω δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική μου αξία και θα μπορούσα να είχα πάρει καλύτερη θέση. Είμαι όμως πολύ χαρούμενη. Ήρθα εκπροσώπησα την Ελλάδα, σημείωσα δύο Πανελλήνιο ρεκόρ Νέων Γυναικών και φεύγω από τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι».

Τέλος η Κωνσταντίνα Μπεντέλη τόνισε ότι υπάρχει μέλλον στην ελληνική Άρση Βαρών: «Πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί και αξίζει να πάρει Ολυμπιακές προκρίσεις για το Ρίο. Οι αθλητές μας έχουν ταλέντο και αξίζει ο κόσμος στην Ελλάδα να αγκαλιάσει ξανά την Άρση Βαρών. Να αγαπήσει αυτό το άθλημα που μας έχει προσφέρει τόσες χαρές. Μα πάνω από όλα αξίζει όλοι εμείς που είμαστε μέσα στην Άρση Βαρών να ενωθούμε και να προβάλουμε όσο μπορούμε το άθλημά μας».

Τα μεγάλο φαβορί της κατηγορίας ήταν αναμφίβολα η Boyanka Kostova, με την παγκόσμια πρωταθλήτρια του Χιούστον και κάτοχο του ευρωπαϊκού τίτλου, να κατακτά τρία χρυσά μετάλλια σηκώνοντας στο σύνολο 235κ. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Ρουμάνα Irina Lepsa με σύνολο 205κ., ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Πολωνή Joanna Lochowska με 204κ.

Στην 16η θέση ο Βασιλόπουλος

Ο Μιχάλης Βασιλόπουλος αγωνίστηκε κι αυτός στο Β γκρουπ. Στο αρασέ σήκωσε 116κ. και στο ζετέ 150κ. Στο σύνολο με 266κ. πήρε την 16 θέση. Ο Τούρκος και πρωταθλητής Ευρώπης, Daniyar Ismayilov κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο του, κατακτώντας την πρώτη θέση τόσο στο αρασέ (155κ.), όσο και στο ζετέ (178κ.) και με 333κ. πήρε το χρυσό μετάλλιο και στο σύνολο. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ρώσος Sergei Petrov με 322κ., ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Ισπανός David Sanchez Lopez με 318κ.

Πηγή: weightlifting.gr