Άρση Βαρών – Boris Kolev: «Μεγάλες οι πιθανότητες της Βουλγαρίας για τη συμμετοχή στο Ρίο»

Αισιόδοξος φάνηκε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της βουλγαρικής ομοσπονδίας άρσης βαρών, Boris Kolev, για την άρση της τιμωρίας που επιβλήθηκε στην ομοσπονδία για την υπόθεση ντόπινγκ και ότι οι Βούλγαροι αθλητές θα συμμετάσχουν κανονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

«Θεωρώ ότι οι πιθανότητες που έχουμε για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είναι μεγάλες, καθώς οι υπάρχουσες ποινές που μας έχει επιβάλλει η παγκόσμια ομοσπονδία (IWF) έρχονται σε αντίθεση με τους κανονισμούς».

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα η IWF ανακοίνωσε τον αποκλεισμό των Βούλγαρων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μετά τα θετικά δείγματα ντόπινγκ 8 αθλητών (ανάμεσά τους τρεις πρωταθλητές Ευρώπης) κατά τη διάρκεια προετοιμασίας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γεωργία.

Η Βουλγαρία προσέφυγε στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) με τον Kolev να δηλώνει ότι η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο. Σε περίπτωση που η βουλγαρική πλευρά δικαιωθεί θα έχει εξασφαλίσει τρεις θέσεις για το Ρίο. «Οι τρεις θέσεις είναι ανοικτές στην περίπτωση που δικαιωθούμε κάτι που θεωρώ αρκετά πιθανό» συμπλήρωσε ο Kolev.

Θυμίζουμε ότι η Βουλγαρία έχει απασχολήσει την παγκόσμια ομοσπονδία αρκετές φορές στο παρελθόν με υποθέσεις ντόπινγκ, όπως στην περίπτωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 όπου βρέθηκαν θετικοί 11 αθλητές, ενώ της έχουν αφαιρεθεί και τρία χρυσά μετάλλια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000.