Άρση Βαρών – Τιμωρία 10 ετών για το…μακρύ χέρι του Sa Jae-Hyouk

Chuncheon, Νοτία Κορέα– Το περιστατικό σημειώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπου οι δύο αθλητές είχαν δώσει ραντεβού σε μπαρ της περιοχής Chuncheon (85 χλμ μακριά από τη Σεούλ) για να δώσουν τέλος, όπως κατέθεσε ο Sa στην αστυνομία, σε μια παρεξήγη που κρατούσε από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τα πράγματα στη συνάντηση των δύο αθλητών δεν εξελίχθηκαν και με τον καλύτερο τρόπο με τον Sa να φέρει πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο του 21χρονου Hwang Woo-Man, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο της περιοχής.

Ο Sa ανακρίθηκε από τις Αρχές για περίπου 2 ώρες το περασμένο Σαββατοκύριακο με τον «χρυσό» ολυμπιονίκη του Πεκίνου να τονίζει ότι τα χτυπήματα ήταν…κατά λάθος. Ο Ίδιος μάλιστα επισκέφθηκε στο νοσοκομείο τον 21χρονο ζητώντας συγγνώμη κάτι που η οικογένεια του Man αντιμετώπισε με δυσπιστία. Οι Αρχές πάντως περιμένουν τον Man και την οικογένειά του αν θα υποβάλλουν μήνυση προκειμένου να προβούν στη σύλληψη του Sa.

Φυσικά, το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από την ομοσπονδία της Ν. Κορέας, η απόφαση της οποία ήταν άμεση και αρκετά «βαριά» για τον 30χρονο, ο οποίος τιμωρήθηκε με 10ετή αποκλεισμό απ’ όλες τις αθλητικές διοργανώσεις.

Αν η τιμωρία αυτή ισχύσει τότε σημαίνει και το τέλος της καριέρας του Sa Jae-Hyouk, ο οποίος μάλιστα ήλπιζε ότι θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ένα όνειρο το οποίο τερματίστηκε απότομα το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Τα πράγματα όσο αφορά το Ρίο γίνονται δύσκολα και για τον Hwang Woo-Man, καθώς όπως δήλωσαν οι θεράποντες ιατροί τα τραύματα από τα πολλαπλά χτυπήματα του Sa, αναμένονται να επουλωθούν σε περίπου 1,5 μήνα κάτι που σημαίνει ότι ο 21χρονος θα χάσει ένα μεγάλο μέρος προετοιμασίας.