Άρση Βαρών – Τιμωρία έξι ετών σε Νεοζηλανδό προπονητή

Ποινή έξι ετών επέβαλλε το Αθλητικό Δικαστήριο στη Ν. Ζηλανδία στον προπονητή της Άρσης Βαρών, Daniel Milne, με την κατηγορία για απόπειρα διακίνησης στεροειδών σε νεαρό αθλητή. Τη συγκεκριμένη απόφαση άκουσε με μεγάλη ικανοποίηση ο διευθύνων σύμβουλος στα θέματα αθλητισμού της Ν. Ζηλανδίας, Graeme Steel. «Ο ρόλος των προπονητών είναι για την υποστήριξη και την βοήθεια στους αθλητές και όχι για να τους παρασύρουν και να τους εξαπατούν δια της οδού των αναβολικών», τόνισε.

«Είναι απαράδεκτο για έναν προπονητή, να θέσει σε κίνδυνο την υγεία, την ακεραιότητα και την καριέρα ενός αθλητή με αυτόν τον άθλιο τρόπο. Από την πλευρά μου είμαι πλήρως ικανοποιημένος με την απόφαση του Αθλητικού Δικαστηρίου, το οποίο αναγνώρισε τη σοβαρότητα του θέματος και επέβαλλε αυτή τη μεγάλη τιμωρία».

Η έρευνα ξεκινήσε από το 2013, μετά από την καταγγελία του νεαρού αθλητή, ο οποίος ομολόγησε ότι ο εν λόγω προπονητής του πρόσφερε δισκία τεστοστερόνης, αλλά και άλλα χάπια στεροειδών. Μάλιστα ο Daniel Milne επέμενε, τονίζοντας στον αθλητή, ότι με αυτό τον τρόπο θα γίνει ο κορυφαίος στη Ν. Ζηλανδία καταρρίπτοντας το εθνικό ρεκόρ της χώρας στην κατηγορία του.

Ο αθλητής, από την αρχή έδειξε αρνητικός λέγοντας παράλληλα στον Milne ότι δεν θα τον ενδιέφερε κάτι τέτοιο και αμέσως ανέφερε το περιστατικό. Ο Milne αρχικά αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά τελικά παραδέχθηκε τα περί κατοχής και διακίνησης απαγορευμένων ουσιών.

«Χρειάζεται τεράστια δύναμη για να αναφέρει κάποιος ένα τέτοιο περιστατικό», δήλωσε ο Graeme Steel. «Αυτός ο νεαρός αθλητής θα πρέπει να επαινεθεί για την ανδρεία του και κατά την προσωπική μου άποψη θα πρέπει να είναι παράδειγμα για όλους τους υπόλοιπους αθλητές».

Η τιμωρία των έξι ετών για τον Daniel Milne σημαίνει ότι ο Νεοζηλανδός προπονητής απαγορεύεται να συμμετέχει σε κάθε είδος αθλητικής δραστηριότητας, σε οποιοδήποτε άθλημα, είτε ως προπονητής, είτε ως γυμναστής, είτε ως διαγωνιζόμενος.