Άρση Βαρών – Στο Ρίο ο Γκουντάνης, ετοιμάζει…βαλίτσες ο Κουλούμογλου

Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία— Μία ακόμη πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, εξασφάλισε στην Κουάλα Λουμπούρ, η ελληνική ομάδα άρσης βαρών σε πάγκο.

Τα ευχάριστα νέα ήρθαν από τον Νίκο Γκουντάνη, ο οποίος αν και κατέλαβε την 4η θέση στην κατηγορία των -65 κιλών του Παγκοσμίου Κυπέλλου που φιλοξενείται στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, κατάφερε να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για το κορυφαίο ραντεβού του 2016.

Ο Γκουντάνης, ο οποίος για να μπορέσει να διεκδικήσει την πρόκριση υποχρεώθηκε να «κατέβει» κατηγορία στη συγκεκριμένη διοργάνωση, σήκωσε 175 κιλά, επίδοση που τον έφερε στην τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης.

«Το Νοέμβριο του 2015, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Εγκερ κατέκτησα την τρίτη θέση δίχως όμως να μπορέσω να πάρω την πρόκριση για το Ρίο. Η απογοήτευση μου ήταν τεράστια και η ψυχολογία μου στα πατώματα.

Άρχισαν να μου περνάνε σκέψεις να τα παρατήσω έχοντας την τρίτη θέση στην Ευρώπη. Τόσο μεγάλη ήταν η απογοήτευση μου. Συναισθήματα πολλά και διαφορά. Κατόπιν όμως και μετά από συζήτηση με τον ομοσπονδιακό προπονητή και προπονητή μου, Δημήτρη Ιωαννίδη, πήραμε μια απόφαση.

Να κατέβουμε μια κατηγορία και με σκληρή δουλειά θα διεκδικήσουμε μέσω του παγκοσμίου πρωταθλήματος την πρόκριση για Ρίο. Και τα καταφέραμε σήμερα. Πήραμε την πρόκριση για το Ρίο. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου για τα 13 χρόνια συνεργασίας μας. Είναι ένας εξαίρετος προπονητής, μα πάνω απ` όλα ένας ευλογημένος άνθρωπος.

Να τον έχει ο Θεός πάντα καλά να συνεχίσει να είναι στο πλευρό μας. Να ευχαριστήσω ακόμη την πολύτιμη οικογένεια μου και το άλλο μου μισό, την σύζυγο μου..Ρίο ερχόμαστε», έγραψε μεταξύ άλλων ο Γκουντάνης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Να θυμίσουμε ότι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, η ελληνική ομάδα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα -54 κιλά με τον Δημήτρη Μπακοχρήστο, ο οποίος εδώ και καιρό είχε «κλειδώσει» την πρόκρισή για Ρίο.

«Δεν ήταν έγκυρος στα 182 κιλά, που θα ήταν νέο ρεκόρ Ευρώπης, αφού αν και τα σήκωσε, “ξεκόλλησε” η λεκάνη από τον πάγκο. Ανεξάρτητα πάντως από την επίδοσή του στην Κουάλα Λουμπούρ, έχει την τρίτη επίδοση στις λίστες για το Ρίο», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Ιωαννίδης.

Εκτός ο Μωυσιάδης, πολύ κοντά ο Κουλούμογλου

Ο Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης (φωτο) μπορεί να μην κατάφερε να βρεθεί σε… τροχιά πρόκρισης για Ρίο καταλαμβάνοντας την 5η θέση (-80κ)., όμως τα ευχάριστα νέα δεν έλειψαν για την ελληνική αποστολή.

Ευχάριστα νέα που έχουν να κάνουν με έναν αθλητή που μπορεί να μην ταξίδεψε στην Μαλαισία, αλλά που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρίσκεται στο αεροπλάνο, το οποίο σε λίγους μήνες από σήμερα θ` αναχωρήσει για την Βραζιλία και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο λόγος για τον Πασχάλη Κουλούμογλου, ο οποίος λόγω των επιδόσεων που σημειώθηκαν στην κατηγορία των -59 κιλών στην Κουάλα Λουμπούρ, βρίσκεται στην όγδοη θέση της σχετικής λίστας και λογικά θα πάρει την πρόκριση για το κορυφαίο ραντεβού του Σεπτεμβρίου.

«Ο Κουλούμογλου παρότι δεν ήρθε, έχει την 8η καλύτερη επίδοση στη σχετική λίστα των -59 κιλών και μάλλον δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει την πρόκριση για το Ρίο», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Ιωαννίδης από την Κουάλα Λουμπούρ.

Πηγή: ParalympicNews Hellas