Άρση Βαρών – Επιστρέφει το μετάλλιο η Sibel Ozkan

Μέχρι στιγμής 98 αθλητές έχουν βρεθεί θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες μετά από τις επανεξετάσεις των δειγμάτων τους, μια διαδικασία η οποία ξεκίνησε ουσιαστικά από τον περασμένο Αύγουστο.

Η Ozkan, της οποία το δείγμα κρατήθηκε σε εργαστήριο στη Λωζάννη διαπιστευμένο από την WADA, ακυρώνεται από το ολυμπιακό τουρνουά του Πεκίνου, ενώ παράλληλα κλήθηκε από τη ΔΟΕ για την άμεση επιστροφή του ασημένιου μεταλλίου.

«Θα εξασφαλίσουμε την άμεση επιστροφή του μεταλλίου, αλλά και του διπλώματος που χορηγείται στους νικητές», δήλωσε η Τούρκικη Ολυμπιακή Επιτροπή, με την ΔΟΕ να ζητά επίσης από την παγκόσμια ομοσπονδία άρσης βαρών (IWF) την μετατροπή των τελικών αποτελεσμάτων στην κατηγορία των 48κ.

«Η προστασία των καθαρών αθλητών και η καταπολέμηση του ντόπινγκ αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα», δήλωσε με ανακοίνωσή της η ΔΟΕ.

Το stanozolol είναι ένα συνθετικό στεροειδές ουσία που χρησιμοποιείται συνήθως από αθλητές του bodybulding με στόχο τη μείωση του λίπους διατηρώντας την άλυπη μάζα του σώματος. Ορισμένοι χρήστες τονίζουν ότι η συγκεκριμένη ουσία μειώνει το χρόνο που απαιτείται από το σώμα για την ανάκτηση μετά από τραυματισμό.