Sport Title

Τζούντο

Το τζούντο είναι άθλημα αλλά και πολεμική τέχνη, του οποίου ιδρυτής θεωρείται ο Τζιγκόρο Κάνο, που γεννήθηκε το 1860. Στα νεανικά του χρόνια μελέτησε ζίου ζίτσου, με κυριότερες σχολές τις, Τέντζιν-Σίνγιο Ρύου και Κίτο Ρύου και με τα πιο χρήσιμα στοιχεία έφτιαξε ένα δικό του σύστημα που ονομάσθηκε τζούντο.
Στο τζούντο οι αθλητές χρησιμοποιούν χέρια και πόδια. Έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο και έχει γίνει ολυμπιακό αγώνισμα. Το τζούντο μοιάζει πολύ λίγο με τα καράτε και τάε κβο ντο, διότι έχουν διαφορές στην τεχνική τους. Το τζούντο είναι παλιά ιαπωνική πολεμική τέχνη, και μία μορφή σύγχρονης πάλης. Στην Ελλάδα ήλθε μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο από έναν Καθηγητή αγγλικής, τον Βάος. Ήταν γιος του Πρόξενου της Αγγλίας στην Ινδία, όπου εκεί το διδάχθηκε όχι με τη σημερινή του μορφή αλλά ως αυτοάμυνα ζίου-ζίτσου.
Γλωσσικά ο όρος τζούντο είναι η ένωση δύο λέξεων, τζου, που σημαίνει ευγενής-δεξιοτέχνης και ντο, που σημαίνει οδός. Στην Ευρώπη ερμηνευόταν ως ευγενής τέχνη, τώρα όμως ερμηνεύεται ως ο δρόμος της δεξιοτεχνίας. Πηγή: Βικιπαίδεια

διαβάστε περισσότερα »

Judo WCH: Ο Ηλίας Ηλιάδης στη μάχη για ένα ακόμη μετάλλιο

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ρίχνεται στη μάχη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος την ερχόμενη Παρασκευή (28.08) για το 15ο συνολικά μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση….Η υπόλοιπη ελληνική αποστολή με τον Γιάννη Παπαχρηστίδη (-60κ.) να κάνει πρεμιέρα στην Αστάνα…Τα πρώτα χρυσά μετάλλια

Tymen Grand Slam: «Ζέσταμα» για τη μάχη της Αστάνα

Τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα ονόματα βρέθηκαν στην πόλη της Σηβηρίας για την τελευταία πρόβα πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο στην Αστάνα…Τα ελληνικά χρώματα εκπροσώπησαν οι Γιώργος Αζωίδης (-73κ) και Αλέξης Ντανατσίδης (-81κ.)…Τα αποτελέσματα όλων των κατηγοριών

Grand Slam Tokyo: Με Ηλιάδη η Dream Team στο Τόκιο

Ρεβάνς θέλει να πάρει ο «Mr Ippon» για περσινή του απουσία από το βάθρο της συγκεκριμένης διοργάνωσης, αλλά παράλληλα να συνεχίσει το σερί των συνεχόμενων χρυσών μεταλλίων…Πρόωροι αποκλεισμοί για Γιώργο Αζωίδη (-73κ.), Ρομάν Μουστόπουλο (-81κ.), Αλέξη Ντανατσίδη (-81κ.) και Ελισάβετ Τελτσίδου (-63κ.)

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μουστόπουλος, χάλκινο η Τελτσίδου!

Ο Μουστόπουλος ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23, στην Πολωνία στα -81κ…Χάλκινο μετάλλιο για την εκπληκτική Ελισάβετ Τελτσίδου στα -63κ…Μια ανάσα από τα μετάλλια και ο Γιώργος Αζωίδης που κατέλαβε την πέμπτη θέση στην κατηγορία των -73κ.

Στην κορυφή του Grand Prix της Τασκένδης ο Μουστόπουλος!

Ο Έλληνας τζουντόκα ήταν απλά εξαιρετικός και κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο πολύ σημαντικό τουρνουά της Τασκένδης…Στον τελικό των -81κ. επικράτησε του Yakhyo Imamov (Ουζμπεκιστάν) με Ippon (video)…Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Γιώργο Αζωίδη στην κατηγορία των -73κ.

Η Ελισάβετ Τελτσίδου στο τρίτο σκαλί της Ευρώπης!

Η Ελληνίδα τζουντόκα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 επικρατώντας στον τελικό των repechage της Magdalena Krssakova (Αυστρία) και έδειξε ότι το μέλλον της ανήκει…Μια ανάσα από το μετάλλιο έφτασε ο Κουρτίδης (-66κ)…Πολύ καλές εμφανίσεις και από τα υπόλοιπα παιδιά της ελληνικής αποστολής…Παρακολουθήστε τις καλύτερες στιγμές από την πρώτη ημέρα των αγώνων (VIDEO)

Ο Ηλίας Ηλιάδης στην κορυφή του κόσμου!

Ο Έλληνας τζουντόκα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Chelyabinsk στην κατηγορία των -90κ. επικρατώντας στον τελικό του Ούγγρου Krisztian Toth με Ippon…Εκπληκτική εμφάνιση και νίκη μέσα σε 2:04 λεπτά! Τι έκαναν οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές μας…Παρακολουθήστε τη μεγάλη νίκη του Ηλιάδη που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο (VIDEO)…Toth: «Ο Ηλιάδης είναι το ίνδαλμά μου!»

Ο Ηλίας Ηλιάδης έτοιμος για την κορυφή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ο Mr Ippon, μαζί με τους Ρομάν Μουστόπουλο, Νίκο Αζωίδη και Γιάννη Παπαχρηστίδη βρίσκονται στο Chelyabinsk της Ρωσίας στο μεγάλο ραντεβού του παγκοσμίου πρωταθλήματος…Οι αντίπαλοι των Ελλήνων τζουντόκα

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.