Τα 47 μετάλλια: #1 Άννα Κορακάκη

Μεσογειακοί Αγώνες 2018…Ο Θανάσης Σταθόπουλος ακτινογραφεί τα 47 ελληνικά μετάλλια της ελληνικής αποστολής και σας παρουσιάζει τους αθλητές και τις αθλήτριες που ανέβηκαν στο βάθρο της Ταραγόνα…Ξεκινήμα με την Άννα Κορακάκη η οποία χάρισε το πρώτο, χρονικά, χρυσό μετάλλιο στη χώρα μας στους 18ους Αγώνες

Ταραγόνα 2018. Μεσογειακοί Αγώνες. Εντάξει, τα 47 μετάλλια δεν ήταν και ό,τι καλύτερο έχει σημειώσει ελληνική αποστολή στη διοργάνωση, δεν παύουν όμως να προέρχονται από τεράστιες θυσίες, οικονομικές αδυναμίες και την απεριόριστη επιμονή των αθλητών και αθλητριών μας.

Τις επόμενες 47 (μπορεί να είναι και λίγο παραπάνω) ημέρες θα δούμε παρέα και τις 47 φορές που η ελληνική σημαία ανέβηκε στον ιστό…

Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω από τα χρυσά μετάλλια. Αριθμός 12. Το πρώτο ήρθε από την Άννα Κορακάκη. Βασικά αρχίζω αυτό το αφιέρωμα από την 22χρονη σκοπεύτρια, όχι μόνο επειδή ήταν χρονικά το πρώτο, αλλά από το γεγονός ότι η Κορακάκη είναι αυτό που θέλει να κάνει το osn.gr. Να βάλει όλα τα αθλήματα μέσα στα σπίτια των Ελλήνων κι ας τους αφήσει να επιλέξουν.

Για να είμαι πιο σαφής. Η οικογένεια Κορακάκη, καθώς πίσω από την μεγάλη αθλήτρια, υπάρχει ένα μέντορας, προπονητής, φίλος, πατέρας. Ακολουθεί και ο Διονύσης Κορακάκης. Η προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό και ειδικά στην σκοποβολή απεριόριστη. Απ’ όλη την οικογένεια.

Αυτό που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η Δραμινή είναι μεγάλη μαγκιά και της το αναγνωρίζω. Έχει υποχρεώσει (με την καλή έννοια) όλους τους Έλληνες να γνωρίσουν τη σκοποβολή. Με πρώτους και καλύτερους τους δημοσιογράφους. Δεν νοείται, έντυπο ή ηλεκτρονικό  Μέσο να χάσει μετάλλιο της Κορακάκη. Όπως ανέφερα και πιο πάνω, μεγάλη μαγκιά!

Μίνι αφιέρωμα για την 22χρονη, όπως θα ακολουθήσουν και για όλα τα παιδιά της ελληνικής αποστολής ποτ ανέβηκαν στο βάθρο της Ταραγόνα. Τι να πρωτογράψεις; “Χρυσή” Ολυμπιονίκης στα 25μ. πιστόλι, “χάλκινη” στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι.

Τεράστια επιτυχία. Με αυτά τα δύο μετάλλια μπήκε στο κλειστό κλαμπ των “8” που έχουν κερδίσει από δύο μετάλλια και πάνω σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ποιος ήταν ο τελευταίος; Ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας το 1912!

Η Κορακάκη είναι στην όγδοη θέση της σχετικής λίστα, ωστόσο είναι η μόλις τέταρτη (αθλητής/τρια) που το ένα τουλάχιστον μετάλλιο είναι χρυσό. Αυτό το πέτυχε πρώτος ένας “πρόγονος” της 22χρονης. Ο Γιώργος Ορφανίδης το 1896. “Χρυσός” στην καραμπίνα, τριών στάσεων στα 300μ. και “ασημένιος” στα 25μ. στο αυτόματο πιστόλι.

Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες (ούτε ο χρυσός οδηγός τόσο υλικό για γράψιμο) για την αθλήτρια του Ωρίωνα Θεσσαλονίκης. Για παράδειγμα την πρώτη της συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μόναχο που πήρε την 8η θέση σε ηλικία 14 ετών. Εγώ στην ηλικία της δεν μπορούσα να πετύχω ψυγείο με πέτρα από τα 5μ.

Έχει κι άλλα. Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης (Ιούνιος 2018), στα 10μ. αεροβόλων όπλων, ενώ παράλληλα διατηρήθηκε στο νούμερο ένα στον κόσμο στα 25μ. στα πυροβόλα όπλα. Πρόσφατα έκανε και παγκόσμιο ρεκόρ. Στο παγκόσμιο κύπελλο του Fort-Benning (ΗΠΑ) με 587/600.

Στους Μεσογειακούς Αγώνες δεν είχε αντίπαλο. Αλλά, ακόμα κι όταν ο αντίπαλος προσπάθησε να γίνει ανταγωνιστικός και να την απειλήσει, αυτή χαμογέλασε, σημάδεψε και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Κι αν νομίζετε ότι οι 60 πόντοι ύψος ζαλίζουν, μάλλον κάνετε λάθος. Είναι ακόμη 22 χρονών. Αυτό είναι το πρόγευμα…

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.