U23 European Championships: Δύο χρυσά μετάλλια για τη Γεωργία

Οι Γεωργιανοί Nugzari Tsurtsumia και Zviadi Pararidze απογοήτευσαν το τούρκικο κοινό κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών, επικρατώντας στους τελικούς των 55 και 130 κιλών, αντίστοιχα, ελληνορωμαϊκής με Τούρκους αντιπάλους...Επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί ο Islam Abbasov στην κατηγορία των 87 κιλών

Με πέντε συναρπαστικούς τελικούς ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Κωνσταντινούπολη και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 10 Ιουνίου. Την Τρίτη (5 Ιουνίου) πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί της ελληνορωμαϊκής στα 55-63-77-87 και 130 κιλά, με τους παλαιστές της Γεωργίας να κατακτούν δύο χρυσά μετάλλια σε ισάριθμους τελικούς.

Η μεγάλη ανατροπή από Tsurtsumia

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα junior του 2015, Nugzari Tsurtsumia, άνοιξε το δρόμο των χρυσών μεταλλίων για τη Γεωργία στα 55κ. Ο Γεωργιανός αν και βρέθηκε πίσω στο μεγάλο τελικό με 8-0, από τον Τούρκο Ekrem Ozturk με το κοινό να του δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση, κατάφερε να πάρει 11 αναπάντητους πόντους φτάνοντας σε μια μεγάλη ανατροπή, αλλά και στο χρυσό μετάλλιο με 11-8.

Ο Tsurtsumia μείωσε αρχικά σε 8-2, ενώ στο τελείωμα της πρώτης περιόδου είχε καταφέρει να μειώσει σε 8-6. Στην τελευταία περίοδο ο Γεωργιανός κατάφερε να πάρει ακόμη πέντε σημεία και με ένα σερί 11-0 ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου με συνολικό σκορ 11-8.

Στο βάθρο βρέθηκε και ο Norayr Hakhouan (Αρμενία), ο οποίος επικράτησε στο μικρό τελικό του Ούγρρου Bence Kovacs με 10-2. Χάλκινο μετάλλιο και για τον Ρουμάνο Florin Tita που επικράτησε στον δεύτερο μικρό τελικό του Ελβετού Dimitar Sandov με 2-1.

Ο Pataridze πήρε τη ρεβάνς…

To δεύτερο χρυσό μετάλλιο της ημέρας για τη Γεωργία ήρθε από τον Zviadi Pataridze με τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή (στην ηλικιακή κατηγορία του) να επικρατεί στον τελικό των 130 κιλών του Τούρκου και κάτοχο του τίτλου, Osman Yildirim.

Ουσιαστικά ο τελικός ήταν μια επανάληψη από τον περσινό τελικό που είχε βρει τον Τούρκο να πανηγυρίζει την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Φέτος τα πράγματα ήταν αντίστροφα, με τον Γεωργιανό να παίρνει τη νίκη με 2-0, μετά από μία αρκετά κλειστή αναμέτρηση.

Στα δύο παιχνίδι τα οποία έκριναν τα δύο χάλκινα μετάλλια, ο Νορβηγός Oskar Marvik επικράτησε του Ρώσου Nokhcho Labazanov, ενώ ο Ούγγρος Ferenc Almashi ξεπέρασε το εμπόδιο του Ρουμάνου Conastantin Hutuleac με 3-1.

Και πάλι «χρυσός» ο Mihut

Μετά από 40 ημέρες και το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών (Ρωσία), ο Ρουμάνος Mihai Radu Mihut στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης και στην κατηγορία U23 στα 63 κιλά, επικρατώντας του Μολδαβού Alexandru Biciou με 5-3 σημειώνοντας εξαιρετική εμφάνιση στην δεύτερη περίοδο.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γεωργιανός Leri Abuladze που επικράτησε του Λιθουανού Justas Petravicius με 7-4, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε και ο παλαιστής από τη Ρουμανία, Slavik Gastyan, ο οποίος κέρδισε στον άλλο μικρό τελικό τον Ούγγρο Erik Torba με 5-2.

Κανένα πρόβλημα για Bisultanov

Πρωταθλητής Ευρώπης στα 77 κιλά, αναδείχθηκε ο Rajbek Bisultanov, που αγωνίζεται με τα χρώματα της Δανίας, μετά από μια κυρίαρχη εμφάνιση απέναντι στον Ρώσο Ismail Saidkhasanov με 7-1. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Bisultanov κατέκτησε και τα επτά σημεία την πρώτη περίοδο πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση.

Στις δύο αναμετρήσεις για το χάλκινο μετάλλιο, ο Ουκρανός Elmar Nuraliiev επικράτησε του Κροάτη Antonio Kamenjasevic με 4-0, ενώ ο Τούρκος Fatih Cengiz χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην οικοδέσποινα χώρα στη διοργάνωση, κερδίζοντας εύκολα τον Λιθουανό, Paulius Galkinas με 9-0.

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Abbasov

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, όπως και στον ημιτελικό, ο Αζέρος Islam Abbasov κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο κερδίζοντας στον τελικό τον Κροάτη, που στην πρεμιέρα είχε κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις (ειδικά στον ημιτελικό), Ivan Huklek με 4-1.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ρώσος Azi Khalilov που κέρδισε τον Ούγγρο Attila Vitek με 9-0, αλλά και ο Λιθουανός Martynas Nemsevicius που ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο του Λευκορώσου Anton Kurs με 11-4.

Αποτελέσματα-Ελληνορωμαϊκή

Τρίτη 5 Ιουνίου
Κατηγορία: 55κ.
Χρυσό: Nugzari Tsurtsumia (Γεωργία) – Ekrem Ozturk (Τουρκία) 11-8
Χάλκινο: Norayr Hakhoyan (Αρμενία) – Bence Kovacs (Ουγγαρία) 10 -2
Χάλκινο: Florin Tita (Ρουμανια) – Dimitar Sandov (Ελβετία) 2-1

Κατηγορία: 63κ.
Χρυσό: Mihai Radu Mihut (Ρουμανία) – Alexandru Biciu (Μολδαβία) 5-3
Χάλκινο: Leri Abuladze (Γεωργία) -Justas Petravicius (Λιθουανία) 7 – 4
Χάλκινο: Slavik Galstyan (Αρμενία) – Erik Torba (Ουγγαρία) 5-2

Κατηγορία: 77κ.
Χρυσό: Rajbek Bisultanov (Δανία) – Ismail Saidkhasanov (Ρωσία) 7-1
Χάλκινο: Elmar Nuraliiev (Ουκρανία) – Antonio Kamenjasevic (Κροατία) 4 – 0
Χάλκινο: Fatih Cengiz (Τουρκία) – Paulius Galkinas (Λιθουανία) 9-0

Κατηγορία: 87κ.
Χρυσό: Islam Abbasov (Aζερμπαϊτζάν) – Ivan Huklek (Κροατία) 4-1
Χάλκινο: Αzi Khalilov (Ρωσία) – Dariusz Attila Vitek (Ουγγαρία) 9 – 0
Χάλκινο: Martynas Nemsevicius (Λιθουανία) – Anton Kurs (Λευκορωσία) 11-4

Κατηγορία: 130κ.
Χρυσό: Zviadi Pataridze (Γεωργία) – Osman Yildirim (Τουρκία) 2-0
Χάλκινο: Oskar Marvik (Νορβηγία) – Nokhcho Labazanov (Ρωσία) 1-1
Χάλκινο: Ferenc Almasi (Ουγγαρία) – Constantin Hutuleac (Ρουμανία) 3-1

 

 

 

 

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.