Θα γίνει της…Κορέας

Tο καλλιτεχνικό πατινάζ αναμένεται να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ενδιαφέροντος στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από τις εξαιρετικές επιδόσεις και ρεκόρ που παρουσίασαν αθλητές και αθλήτριες στις μέχρι τώρα συναντήσεις… Τα φαβορί για τα μετάλλια και ποιους πρέπει να προσέξουμε σε κάθε αγώνισμα

Κάθε μεγάλη διοργάνωση δέχεται την επίδραση των πολιτικών παιχνιδιών εξουσίας έτσι και οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες της PyeongChang, αλλά και το καλλιτεχνικό πατινάζ δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Η τρίτη μεγαλύτερη αποστολή θα είναι αυτή που θα εκπροσωπήσει την…ολυμπιακή σημαία, κυρίως Ρώσοι αθλητές, που θα αγωνιστούν ουσιαστικά εκπροσωπώντας τον εαυτό τους λόγω της ποινής από τη ΔΟΕ για την υπόθεση ντόπινγκ που άρχισε από την περασμένη διοργάνωση το 2014 στο Sochi.

Γυναίκες

Με αυτό τον τρόπο ξεχωρίζει η απουσία των Stolbova/Klimov στα ζευγάρια και των Stepanova/Bukin στο χορό στον πάγο, ενώ στις γυναίκες είναι πολύ πιθανό να ακουστεί ο… ολυμπιακός ύμνος καθώς τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο είναι δύο Ρωσίδες, η Alina Zagitova – φετινή πρωταθλήτρια Ευρώπης – και η δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Evgenia Medvedeva,  που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στην αγωνιστική περίοδο που διανύουμε.

Απαρατήρητες δεν θα περάσουν η Καναδή Kaetlyn Osmond και η Ιταλίδα Carolina Kostner με την τελευταία να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Sochi.

Άνδρες

Στους άνδρες ο αγώνας θα είναι από τους πιο συναρπαστικούς καθώς τα τελευταία χρόνια τα τετραπλά άλματα αποτελούν κυρίαρχο στοιχείο των προγραμμάτων, όμως οι τραυματισμοί διαρκώς αυξάνονται σε συχνότητα και σε διάρκεια. Μόλις πριν λίγες εβδομάδες επέστρεψε στις προπονήσεις ο κάτοχος του τίτλου Yuzuru Hanyu μετά τον τραυματισμό του στο NHK Trophy τον Νοέμβριο.

Ο Κινέζος Boyang Jin δείχνει να έχει φτάσει σε πλήρη αποκατάσταση μετά τον δικό του τραυματισμό  καθώς κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο πριν λίγο καιρό στο πρωτάθλημα των τεσσάρων ηπείρων της Taipei αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ιάπωνα Shoma Uno.

Με πολλή θέρμη και αποφασιστικότητα για την κατάκτηση ενός μεταλλίου θα λάβει μέρος στους τελευταίους του Ολυμπιακούς Αγώνες ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης Javier Fernandez. Στην ομάδα διεκδίκησης μεταλλίων θα βρεθεί και ο νικητής του τελικού των αγώνων GP, ο Αμερικανός Nathan Chen.

Χορός στον πάγο

Στην κατηγορία χορού στον πάγο η κατάρριψη του ρεκόρ βαθμολογίας βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη των περισσότερων διοργανώσεων μεταξύ των Γάλλων Papadakis/Cizeron

και των Καναδών Virtue/Moir. Η βελτίωση και οι αλλαγές στην σύνθεση και τη χορογραφία των προγραμμάτων τους θα δείξει αν θα είμαστε μάρτυρες ενός ολυμπιακού ρεκόρ αυτή την φορά.

Ζευγάρια

Η ένταση για τη διεκδίκηση μεταλλίου θα είναι στα ύψη και στην κατηγορία των ζευγαριών καθώς δεν έλειψαν και εδώ ρεκόρ βαθμολογίας από τους Κινέζους παγκόσμιουςπρωταθλητές του 2017 Sui/Han αλλά και από τους Γερμανούς Savchenko/Massot, νικητές του τελικού των αγώνων GP.

Ταχύτητα και τεχνική θα είναι τα δυνατά σημεία των Ρώσων πρωταθλητών Ευρώπης Tarasova/Morozov ενώ η δυναμική είναι αυτή που θα επικρατεί στα προγράμματα των ΓάλλωνJames/Cipres που ελπίζουν σε μία διάκριση σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως και οι Καναδοί Duhamel/Redford που μετέχουν για τελευταία φορά.

(Οι αποστολές Βόρειας και Νότιας Κορέας θα παρελάσουν μαζί και αυτό έδωσε την ευκαιρία στη Ryom Tae-Ok και τον Kim Ju-Sik οι οποίοι πήραν το πρώτο τους  μετάλλιο στο Πρωτάθλημα των Τεσσάρων Ηπείρων – χάλκινο-  από τη βόρεια πλευρά, να αγωνιστούν στη νότια πλευρά της κορεατικής χερσονήσου. Αναμφίβολα μία σπίθα ελπίδας και μία ελάχιστη υπενθύμιση του αληθινού νοήματος της διοργάνωσης.

Η μεγάλη ανησυχία των διοργανωτών εστιάζεται στη μικρή σχετικά πώληση εισιτηρίων και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν στην περιοχή. Αναμφίβολα το κλίμα θα είναι θερμό στην Gangneung Ice Arena. Άλλωστε, το καλλιτεχνικό πατινάζ αποτελεί μέρος του ολυμπιακού προγράμματος σε κάθε διοργάνωση, ήταν μάλιστα και σε δύο θερινές διοργανώσεις όταν η αντίστοιχη χειμερινή ήταν απλά μία ιδέα.

Με την τεχνολογία να παίζει σημαντικότερο ρόλο από κάθε άλλη φορά, θα μπορείτε να απολαύσετε το θέαμα από την τηλεοπτική συχνότητα του Eurosport 1 την Παρασκευή 9/2 στις 3:00, την Κυριακή 11/2 στις 4:00, τη Δευτέρα 12/2 στις 4:45, την Τετάρτη 14/2 στις 5:00, την Πέμπτη 15/2 στις 5:30, την Παρασκευή 16/2 στις 6:00, το Σάββατο 17/2 στις 5:45, τη Δευτέρα 19/2 στις 5:30, την Τρίτη 20/2 στις 4:45, την Παρασκευή 23/2 στις 5:30 και την Κυριακή 25/2 στις 9:45.

Μεσογειακοί Αγώνες Βόλεϊ: Πρεμιέρα με νίκη για Τυνησία

Μεσογειακοί Αγώνες

Πρώτο βήμα πρόκρισης για τους παίκτες της Τυνησίας, καθώς επικράτησαν με 3-0 σετ της Αλβανίας την πρώτη ημέρα των Αγώνων…Έχασαν σετ οι γυναίκες της Τουρκίας, ωστόσο ξεκίνησαν με νίκη κόντρα στη Βοσνία

Copyright © 2018 Other Sports News. All rights Reserved.